Colombia fietsvakantie

Fietsvakantie Colombia

Colombia was jarenlang voornamelijk negatief in het nieuws: rebellen, drugs en elende. Die tijd ligt voor een groot deel achter de rug. Hoewel er nog gebieden zijn waar je als toerist beter niet komt is het vooral een prachtig land met mooie natuur en indrukwekkende landschappen. Waar je wel en beter niet moet wezen vind je terug op de site van het ministerie van Buitenlandse zaken.

Colombia staat bij steeds meer mensen in de belangstelling als vakantie bestemming. En nu seizoen 2019 van Wie is de Mol zich in Colombia afspeelt zullen dat er nog meer worden.

Lees verder
Fietsvakantie Kroatië

Fietsvakantie Kroatië

Vakantie in Kroatië is de afgelopen jaren snel populair geworden, een aangenaam klimaat, prachtige zee, eilanden om te ontdekken, een rijk landschap en voor de liefhebbers ervan veel ruimte voor naturisme.

Fietsvakantie zijn nog relatief nieuw. Wie zoekt naar uitgestippelde routes zal moeten zoeken en pionieren. Zo loopt wellisvaar de eurovelo 8 , maar de status daarvan is voor het grootste deel in ontwikkeling. Lees verder

Fietsen in Italië fietsvakantie tips

Fietsen in Italië fietsvakantie tips

Italië kent vele mooie fietsgebieden en routes. Voor klimgeiten en mountainbikes de Dolomieten en Alpen in het Noorden, perfect voor wie aan een van de meren zijn vakantie mag doorbrengen. Of door Umbrië en Toscane met zijn landschapen en historische steden. Gebruik Sienna als startpunt voor tochten naar San Gimignano en Volterra of over de Crete. Of fiets langs Historische steden als Florence en Pisa.
Lees verder

Fietsvakantie België

Fietsvakantie België

Lekker dichtbij maar toch helemaal buitenland. Als de de grens met België over gaat merk en zie je dat meteen. De wegen worden slechter en de huizen lelijker, maar wees daar niet te negatief over, met name de Vlamingen zijn trots op hun omgeving. Het Vlaams onderscheid zich duidelijk van het Nederlands maar je verstaat elkaar prima. Iets verderop moet je met Frans aan de slag. Als je het subtiel aanpakt verstaan ze daar je Nederlands vaak ook, de taalstrijd is minder fel als ze ontdekken dat je Nederlander bent en je respect voor hun zaak hebt

Lees verder
Fietsvakantie Engeland

Fietsvakantie Groot Brittannië

De wegen en fietspaden zijn over het algemeen prima verzorgd. De wegen zijn wel aangelegd met de auto ingedachte. Zo kunnen weggetjes, met name de kleinere, gemeen stijl zijn. Nooit extreem lang maar toch. Een weg duikt de diepte in en beneden kom je dan een bruggetje, drempel, haakse bocht, voorde of een combinatie van deze tegen. Je moet dan vol in de remmen om vanaf stilstand weer te gaan klimmen.

Lees verder
Fietsvakantie Duitsland

Fietsvakantie Duitsland

Aan lange fietsroutes geen gebrek in autoland Duitsland, in dit boek van de duitse fietsersbond staan de belangrijkste en mooiste overzichtelijk bij elkaar

Duitsland is een veelzijdig vakantieland, en zo zijn er ook op de fiets talrijke mogelijkheden. Of het nu mountainbiken in het zwarte woud is of een van de lange afstandsroutes, Duitsland heeft het. En in tegenstelling van wat je van een autoland zou verwachten is Duitsland een fietsvriendelijk land. Automobilisten zijn vaak een stuk hoffelijker dan in Nederland. Daarnaast gaan de grote fietsroutes zo veel mogelijk over autovrije of autoluwe wegen. Lees verder

Fietsen in de achterhoek

Fietsen in de achterhoek

Gelegen in de oostpunt van de provincie Gelderland laat je in dit oude graafschap de drukte van het dagelijkse leven achter je. Met het knooppunten netwerk als basis kun je hier eindeloos fietsroutes uitzetten. Daarnaast zijn er sites als achterhoek.nl met veel voorbeeldroutes

Met uitstapjes naar Salland of de Veluwe maak je je keuzes nog diverser. En een keer een dag niet fietsen? Bezoek dan  oude (Hanze)steden als Zutphen en Doetinchem.

Het landschap is vlak met hier en daar een lichte glooiing, prima om met kinderen te fietsen. Het landschap is ook voldoende afwisselend.

Lees verder
Fiets Thailand - CC0 Public Domain Pixabay

Fietsvakantie Thailand

Van de landen in Zuid-Oost Azie is Thailand een van de ontwikkelste, veiligste en vriendelijkste. Met een over het algemeen redelijk goed ontwikkelde infrastructuur en goede voorzieningen. Wil je dus kennis maken met fietsen in de tropen maar niet meteen het wildste avontuur induiken dan is Thailand een goede keuze.

Fiets Thailand - CC0 Public Domain Pixabay

Je maakt kennis met het boeddhisme, rijstvelden, tropische stranden, eeuwenoude tempels en meer recente geschiedenis zoals de Brug over de Kwai. Uiteraard afhankelijk van de route die je volgt. Lees verder

fietsvakantie oostenrijk

Fietsvakantie Oostenrijk

De mooiste fietsroutes in Oostenrijk

Of je nu kiest voor het aftikken van Alpencols, avontuurlijk MTB of ontspannen langs de rivieren genieten van het landschap. Oostenrijk heeft een groot aanbod van fietsmogelijkheden. Oostenrijk is fietsvriendelijk met goed onderhouden wegen en doorgaans goed bewegwijzerde fietsroutes. Je kunt  in tegenstelling van wat je wellicht verwacht in een Alpenland, kiezen uit vele vlakke fietsroutes in Oostenrijk.

Er zijn talrijke lange afstand fietsroutes die vlak zijn met name langs rivieren: Donau, Inn, Drau om de bekendste te noemen. Daarnaast zijn er een aantal grensoverschrijdende routes die over de Alpen gaan zoals de Via Claudia Augusta  en hier kun je de pittige delen overslaan.

Voor mensen met een fietskar is het goed om te weten dat dit formeel niet toegestaan is maar in de praktijk geeft het geen problemen. Houdt wel goed rekening met andere verkeersdeelnemers : jij bent immers degene in overtreding.

Net als in vrijwel alle andere landen, met uitzondering van Nederland, mag je niet met zijn tweeën naast elkaar fietsen. Ook hier zul je in de praktijk geen problemen van ondervinden.

Sinds 31 mei 2011 is het in Oostenrijk verplicht voor kinderen tot en met 12 jaar om een goedgekeurde helm te dragen bij het fietsen

Donauradweg

fietsvakantie oostenrijk

Deze fietsroute loopt over prachtige vlakke en autovrije wegen, langs de Donau en is een van de klassieke fietsroutes van Oostenrijk. Onderweg is erg veel te zien. Zo staan er langs de groene heuvels prachtige kleurige huizen die een romantisch beeld geven. Ook kom je langs barokke steden zoals Linz en Passau, waar veel leven te vinden is. Geweldig om hier een bezoekje aan te geven! Verder kan je genieten van de natuur in de Wachau en zijn er indrukwekkende wijnheuvels rond Krems. Door over dijkjes te fietsen, zal je bij Wenen terecht komen. Een stad vol cultuur en muziek en dus zeker de moeite waard! Meer Donauradweg

Inntal

Deze fietsroute door het Oostenrijkse Tirol is ideaal voor gezinnen. Vanaf Imst, een kleine stad, fiets je langs de prachtig veranderende rivier de Inn. Je fietst tussen hoge bergketens en volgt de rivier stroomafwaarts. De reden dat deze route zo leuk is voor gezinnen, is dat het een prachtig gebied is met voornamelijk fietspaden en dat je langs bergmeertjes komt waar lekker kan worden ‘gebadderd’. Hiernaast kom je ook nog langs een speelpark en de grootste zomerrodelbaan van de Alpen! Een mooie combinatie voor ouders en kinderen dus. De stops zijn in leuke hotels en pensions waar kan worden uitgerust maar waar de kinderen ook genoeg te doen hebben. Inn-radweg

Salzkammergut

Op zoek naar een perfecte combinatie tussen mooie natuur en leuke activiteiten? Zoek dan niet verder! Deze fietstocht start in Salzburg en loopt door het prachtige Salzkammergut. Je fietst langs felblauwe meren, groene bergen met bos, bloemenvelden en mooie boerderijen. Ook zijn er in deze streek veel barokke kerken te vinden die een bezoekje waard zijn. Er zijn mogelijkheden tot boottochten over de Attersee. Of stop eens voor een wandeling in de Kühleiten. Vervolgens ga je via de Strub- en Glasenbachklamm terug naar Salzburg, een stad vol cultuur en bovendien de geboorteplaats van groot componist Mozart!

Meer fietsvakantie Oostenrijk

Reizen

Er zijn diverse mogelijkheden om uw fietsreis te laten verzorgen, meestal met bagagevervoer. Onder andere fietsrelax heeft verzorgde fietsreizen.

Fietsroutes Oostenrijk

Oosterijk kent heel veel korte en langere fietsroutes. Om te racen, te MTB’en en te toeren. Hieronder een beperkt overzicht van kortere en langere fietsroutes.

Fietsreizen aanbod Oostenrijk

Momentje, we halen het aanbod voor u op