Fietsen naar de middellandse zee

Fietsen naar de middellandse zee spreekt tot de verbeelding. Niet voor niets is deze tocht een populaire lange afstandstocht. De (Routegids te koop bij de zwerver en fietsvakantiewinkel) is al bijna een klassieker. En andere bekend route is de fietsroute van Amsterdam naar Barcelona van de heer Benjaminse (Ook te koop bij fietsvakantiewinkel) . Dezelfde auteur heeft nu een nieuwe route samengesteld. De Véloroute du Soleil.

Véloroute du Soleil

Deze, in 2019, nieuwe route rijgt verschillende bestaande fietsroutes aan elkaar. Zo gaat de route over onder andere de Vennbahn, de MoselRadweg en de ViaRhôna. De Vennbahn zien we bij de groene route ook als alternatief.

Bij elkaar is dit de snelste en makkelijkste route om aan de Middellandse zee te komen. De route kent nauwelijks noemenswaardige hoogteverschillen. Vanaf Maastricht fiets je voor meer dan driekwart over autovrije wegen naar de Middellandse Zee!

Veloroute du Soleil - Maastricht - Avignon

Helemaal af is de route nog niet, het laatste stuk van Avignon tot daadwerkelijk de kust bij Arles komt eraan.

Via Rijn en Rhône

En wat langere optie is over de EuroVelo’s langs de Rijn; en in Zwitserland vanaf Andermatt de langs de Rhône . Of de route afkorten door de over de Zwitserse fietsroute 7.

Georganiseerde fietsreis naar de Middelandse zee

Sawadee heeft een georganiseerde fietsreis over de groene weg, de start is over de Eifel variant vanaf Roermond. Inclusief vervoer terug.

Vervoer van en naar de Middelandse zee

Terugfietsen is waarschijnlijk de meest eenvoudige optie om terug te komen. En er zijn genoeg varianten om niet over dezelfde route terug te hoeven.

Mocht je toch vervoer terug nodig hebben dan kun je terecht bij de fietsbussen van cycletours die in het seizoen vrij regelmatig de regio aandoen. Nadeel is wel dat je op tijd met reserveren en dus vast zit aan een einddatum.

Andere optie is terug te reizen met de trein. Met de TGV en Thalys gaat dat lekker rap. Alleen is het meenemen van fietsen niet altijd mogelijk en ook gebonden aan reserveringen.

Met de regionale treinen kunnen fietsen bijna altijd mee en vaak ook nog gratis ook. De rit duurt dan wel een stuk langer en het is meer puzzelen om de verbindingen bij elkaar te zoeken. Op de website freewheeling France staat het meenemen van fietsen in Franse treinen in detail beschreven. Op de frankrijk-pagina staat een samenvatting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *