La Seine à Vélo

Er is zoveel te beleven tussen Parijs en de zee, of u nu uit Frankrijk, Europa of de hele wereld komt, we nodigen u uit om onze gebieden te verkennen voor een fietstocht. Van Parijs tot Le Havre en Deauville, laat ons u verrassen. Toegankelijk voor iedereen, elk segment van de Seine à Vélo zal ervaren fietsers verrukken als amateurs. U wandelt tussen rivieren, steden, gevarieerde landschappen en andere schitterende verrassingen. Laten we samen de Seine op de fiets beleven, met familie of vrienden, op elk moment van het jaar!

Lees verder

Fietsen naar de middellandse zee

Fietsen naar de middellandse zee spreekt tot de verbeelding. Niet voor niets is deze tocht een populaire lange afstandstocht. De (Routegids te koop bij de zwerver en fietsvakantiewinkel) is al bijna een klassieker. En andere bekend route is de fietsroute van Amsterdam naar Barcelona van de heer Benjaminse (Ook te koop bij fietsvakantiewinkel) . Dezelfde auteur heeft nu een nieuwe route samengesteld. De Véloroute du Soleil.

Lees verder

Engeland overdwars

Op een eiland fiets je al gauw van kust naar kust, als je er niet voor kiest om langs de kust te fietsen.

De grote van kust naar kust route is de end-to-end route. Deze loopt van Land’s end in het zuid-westen tot John o’ Groats nog net op het vasteland van Schotland. Deze route is meer dan 1500 kilometer lang en daarmee een tocht om 2-3 weken voor uit te trekken.

Maar als de Engelsen het over de Coast-to-Coast hebben dan gaat het over de circa 210 kilometer lange route die ook wel bekend staat als Sea-to-Seaa of simpel kortweg C2C. Deze doorkruist Engeland om het smalste deel.

Dit artikel is nog in bewerking. Voorstellen? Plaats een reactie of ga naar het contact formulier

Lees verder

Fietsen in de Herfst

De herfst is een maand waarin veel gebeurt en veel te zien is in de natuur. Opvallendste bladeren die  verkleuren en paddenstoelen die te voorschijn komen.  Maar ook de vele spinnenwebben, grassen en zaaddozen die glinsteren van de dauw. Vogels die zich klaarmaken voor vertrek of juist aankomen voor overwintering.

De dagen worden korter en de temperatuur daalt. Velen ervaren de herfst bovendien als natter dan de zomermaanden. Echter, in de maanden september tot en met november valt gemiddeld over de jaren minder regen dan in juli en augustus.

Eigenlijk is er geen enkele reden om te stoppen met fietsen in de herfst of de winter. Lekker thermoshirt onder de trui, winddichte jas, lekkere schoenen aan en regenkleding bij de hand. En het belangrijkste om warm te blijven een muts en handschoenen.

Lees verder

Véloscénie Van Parijs naar Mont-Saint-Michel

De Véloscénie of Veloscenic verbindt over een afstand van 464 kilometer de hoofdstad van Frankrijk met de unieke abdij op het eiland Mont Saint-Michel. De route gaat door 4 Franse regio’s en 8 departementen en omvat 5 UNESCO-werelderfgoedlocaties. De route waaronder het kasteel van Versailles.

De meeste etappes zijn licht genoeg om ook met kinderen te fietsen en het wordt nergens echt zwaar. Veertig procent van de route gaat over autovrije paden de Voies Vertes.

Lees verder

La Scandiberique – Eurovelo 3 – Sint Jacobsroute

Als ergens in de komende jaren het Franse segment van de EuroVelo 3 La Scandiberique, ook bekend als de Sint Jacobsroute of Pelgrimsroute, officieel geopend wordt, is het de langste fietsroute van Frankrijk.

Alsof het niet al uitdagend genoeg om een ​​fietsroute in Frankrijk te kiezen, voegt de Scandiberque nog eens 1600km toe aan bewegwijzerde fietspaden, van de Belgische grens tot Spanje.

De route doorkruist 18 departementen in Frankrijk te beginnen bij de Belgische grens met de Sambre en Oise dalen, dan door de Ile-de-France,Parijs, Loire-vallei en de Poitou, naar Bordeaux en de Gascogne.

Lees verder

La Vélo Francette

La Vélo Francette is een van de vele nieuwe routes die de laatste jaren in Frankrijk ingericht zijn. De route verbind de invasiestranden van Normandië bij Ouistreham met de havenplaats La Rochelle aan de Atlantische kust.

Fietsroute van het jaar 2017

De Francette is door de Fiets- en wandelbeurs uitgeroepen tot fietsroute van het jaar 2017 en daarmee tot opvolger van de van Gogh route in ons eigen land. Het gevarieerde landschap, de groene routes, de bereikbaarheid met de trein en de mogelijkheid om deze route te combineren met andere lang afstandsroutes waren de doorslaggevende argumenten voor de Jury. Ze verkozen deze route boven  totaal 16 genomineerde routes waaronder het Dommelfietspad , de Weinland Steiermark Radtour, Penedès360  de Via Rhôna en de Loire à Vélo

Lees verder

Fietsen langs de Rhône

Na enkele jaren van voorbereiding is de fietsroute langs de Rhône toegevoegd aan het fietsnetwerk Eurovelo, het is het Franse deel van EuroVelo 17. Gezien de schoonheid van het landschap en de cultuur van de regio’s waar deze rivier doorheen slingert, zal deze fietsroute waarschijnlijk snel net zo populair worden als andere rivier routes zoals langs Loire en de Donau

De route langs de Rhône

Deze eurovelo bestaat uit de combinatie van twee routes. Het Zwitserse Route du Rhône gaat van de bron in de Alpen bij Andermatt naar Geneve, het Franse ViaRhôna vervolgt de route naar een van de mondingen in de middellandse zee: volg de Grand Rhône tot Port-St. Louis-du-Rhône of de Petit Rhône naar Le Grau-du-Roi.

Lees verder

Fietsen op de gevaarlijkste weg te wereld

Met de mountain bike omlaag over wat te boek staat als wereld’s meest gevaarlijke weg is een populaire activiteit voor met name backpackers die in La Paz Bolivia zijn.

Hoewel sinds de aanleg van een nieuwe weg in 2006 het verkeer op deze weg een stuk minder geworden is. rijden er nog steeds vrachtwagens. De weg is nog elk jaar dodelijke slachtoffers, getuige ook de vele stenen en houten memorials langs de 64 kilometer lange route tussen La Paz en Coroico.

Lees verder

Vélodyssée, fietsen langs de westkust van Frankrijk

Fietsen in Frankrijk, langs de Atlantische kust, van Bretagne naar het Baskenland. Sinds de zomer van 2012 is het mogelijk om dit veilig, vrijwel autovrij en bewegwijzerd te doen, want toen werd de Vélodyssée officieel geopend. De route is in 2013 gekozen tot fietsroute van het jaar. 1200 Kilometer aan fietspaden langs de Franse kust, dat is een heerlijk idee! De route is prima geschikt voor gezinnen, want afgezien van wat kleine heuvels  vlak, voor groepen en voor individualisten.

De Vélodyssée is de langste en tevens de meest gevarieerde bewegwijzerde route van Frankrijk geworden. Al fietsend kom je door vier regio’s, te beginnen (of te eindigen) in Bretagne, vervolgens door de Loire, dan de Poitou-Charendes en tenslotte de Aquitaine. Uiteraard kun je korte stukken van de route fietsen, bijvoorbeeld door te kiezen voor een verblijf in bepaald departement en dat te combineren met kortere fietstochten.

Lees verder

Via Verdes Spanje

Klimaat, landschap en cultuur werken in Spanje aangenaam mee om het een mooi fietsland te maken. De wegen en de soms wat onbegrijpende mede weggebruikers wat minder. Om dat laatste op te lossen wordt in Spanje hard gewerkt aan alternatieve fietspadden. Inmiddels ligt er al meer dan 4000 kilometer aan via verdes oftewel groene padden.Vergelijkbaar met de sustrans fietsroutes  in Groot Brittannië en de Ravel padden in Wallonië / België. Lees verder

Fietsen op de wijnroute in de Elzas

De Elzas is een prachtig gebied om er een aangename actieve vakantie houden. Fietsers weten deze regio met 2000 kilometers aan fietsroutes inmiddels goed te vinden. Want fietsen in de Elzas betekent goed bewegwijzerde fietsroutes en de mogelijkheid om de fiets gratis met het openbaar vervoer mee te nemen. Naast MTB-trails en kuitenbijters in de Vogezen is het voor families ontspannen fietsen over jaagpadden langs kanalen en langs de Rijn.

Lees verder

Denemarken: de Oostzeeroute N8 Baltische Zee

Ik heb me vaak afgevraagd waarom deze route de Oostzeeroute wordt genoemd. De Oostzee associeer ik met Baltische Staten als Estland of Scandinavische landen als Zweden. Maar ik denk niet meteen aan een fietsroute in het zuiden, zuidwesten van Denemarken. Hier liggen eilanden als Als, Aero, Langeland, Lolland, Falster en Mon. Pas bij de krijtrotsen daar, dus helemaal in het oosten, zie je dan de Oostzee. Hoewel de naam een beetje verwarrend is, is de route er natuurlijk niet minder fraai om.

Lees verder