Fietsschoenen Winter

Bij nat of koud weer is het zeer prettig wat warmere en waterdichte fietsschoenen te hebben. Ga je in de winter vaak een tocht maken is het zeker een aanrader om naast je gewone schoenen ook een paar extra warme te hebben. Of een set goede overschoenen.

Northwave extreme XCM 2 GTX
Northwave extreme XCM 2 GTX ademend maar wind en waterdicht. Geschikt voor temperaturen voor onder nul. In MTB en Race uitvoering
Waterdichte fietsschoenen
De halfhoge Minaki mid CPX van Vaude is een echte winterschoen. Het uiterlijk heeft veel weg van schoenen die bij het langlaufen gebruikt worden. Warmte, kou en nattigheid blijven buiten terwijl deze schoen redelijk ademend is. Te koop bij de Bever
Shimano SH-MW81 met Gore-tex.

De VAUDE Termatic RC kwam in het Duitse vakblad RennRad  (11/12) als beste schoen uit een test van winter fietsschoenen maar is inmiddels uit de collectie.

Als je op fietsvakantie gaat neem je meestal maar 1 paar fietschoenen mee, weinig mensen plannen een vakantie waar ze alleen maar nat en koud worden dus zullen het zomerse schoenen zijn. Dan is het meenemen van een paar waterdichte sokkken zoals die van sealskinz een meer praktische en goedkopere oplossing om op natte dagen droge voeten te houden.

De sealskinz waterdichte sokken zijn te koop bij bijvoorbeeld  A.S. Adventure en bikester

Of kies voor een setje warmere sokken zoals de wintersokken van decathlon.

Fietssok voor koudere omstandigheden. Meer bij decathlon

Eén gedachte over “Fietsschoenen Winter

  • 7 september 2013 om 21:20
    Permalink

    Hallo hebben jullie ook waterdichte racefiets schoenen in de maat 48 bvd dennis

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *