Vuurwerk vrije vakantieparken 2019/2020

Voor een groep mensen is oud en nieuw zonder vuurwerk ondenkbaar. Tegelijkertijd is er een groeiende groep mensen die de overlast met oud en nieuw niet vinden opwegen tegen de lol. Daarnaast is er ook een groep mensen die gewoon last hebben van het lawaai en/of de rook. Denk aan mensen met astma of kleine kinderen en vergeet de huisdieren niet. Het aantal vakantieparken waar geen vuurwerk is toegestaan groeit de laatste jaren gestaag, al zijn er ook afvallers.

De parken zaten voor 2018/2019 al snel vol. Wil je in 2019/2020 vuuwerkvrij logeren wees er dan op tijd bij. Onderstaand de voorlopige informatie voor 2019!

Lees verder

Asperge Fiets Vierdaagse Arcen : 19 - 22 mei 2020

Arcen in Noord Limburg is vooral bekend door zijn vele attracties zoals: De Kasteeltuinen Arcen, het Thermaalbad Arcen, de Hertog Jan Bierbrouwerij en Graanbranderij De IJsvogel. Maar ook door zijn ligging aan de Maas in Recreatiegebied Maasduinen. De Asperge Fiets Vierdaagse Arcen vindt zijn routes door het mooie Noord Limburgse land dat zich kenmerkt door bossen, weidevelden, aspergevelden en veel ongerepte natuur.

Lees verder

Limburgs Mooiste Zuid : 6 juni 2020

132255

Het grootste eendaagse fietsevenement in Nederland in 2019 alweer de 28e editie . Bijna 20.000 toerfietsers toeren  over een van de 11 verschillende routes, van een lichte 30 km tot een uiterst zware 245 km lange route door de prachtige heuvels van Zuid-Limburg. Limburgs Mooiste is gestart als de toerversie van de Amstel Gold Race. Inmiddels heeft deze tocht een geheel eigen karakter gekregen en is hij uitgegroeid tot een uitdagende klassieker over verkeersarme en toeristisch zeer aantrekkelijke wegen. Bij elkaar opgeteld 450 km route met slechts één verkeerslicht!

Lees verder

Fietsvakantie Limburg

Omdat Limburg een van de plekken in Nederland is waar je iets van kuitenbijters vindt, is vooral het zuiden razend populair bij (race)fietsers.

En eigenlijk zijn de heuvels is het er te druk geworden om nog relaxed te fietsen. Daarnaast vinder er zo’n beetje elk weekeind wel toertochten of wedstrijden plaats. Waardoor delen afgesloten zijn voor fietsers die niet deelnemen aan deze tocht of wedstrijd.

Moet je (Zuid-)Limburg dan maar mijden? Als je niet van deze drukte houdt zekers. Maar er zijn nog mogelijkheden zat als je de heuvels weet te mijden. Zo vind je langs de Maas hele andere fietsers dan op de Cauberg.

limburg maastricht martinus kras fietsvakantie

Nog een keertje terug naar Limburg? Kras reizen heeft enkele fietsreizen naar het zuiden in haar aanbod. Onder andere een single groepsreis vanuit een vast hotel maar ook een individuele fietsreis rond Valkenburg

Lees verder