Garmin Edge fietscomputers: een kopersgids voor de vakantiefietser en bikepacker.

Geschatte leestijd: 15 minuten

Er is vollop leuze aan fietscomputers met GPS navigatie. Kiezen is dan ook niet makkelijk. Eén apparaat aanwijzen als dé beste is ook niet mogeijk aangezien iedereen andere behoeftes heeft.

Als het gaat om nauwkeurigheid dan voldoen alle moderne apparaten, van Garmin en andere merken, uitstekkend.

De beste navigatie voor de vakantiefietsen?

De Garmin Explore 2 is specifiek ontworpen voor de recreatieve fietsen en e-biker. Een groot scherm en acceptable gebruiksduur maken het een voor de hand liggende keuze.

Wil je een langere gebruiksduur, meer geheugen en functionalitetien als een kompas en wifi dan kom je uit bij de Edge 840 en Edge 1040.

Gaat het je puur om het volgen en opslaan van je route, maar hoef je geen kaarten, dan is de Etrex SE wellicht een optie. Een robust voordelig apperaat met een lange gebruiksduur.

Hoogtemeter

Een GPS-ontvanger heeft in het horizontale vlak een maximaal nauwkeurigheid van 5 meter. In het verticale vlak is dat een factor 1,5 tot 2 minder. Dat heeft te maken met de geometrie en de posities van de satellieten. Die is vooral rond om je wat een goede driehoeksmeting in het platte vlak mogelijk maakt. Voor een goede meting in het verticale vlak heb je ook satellieten recht boven je nodig en recht onder je. En dat laatste zul je nooit hebben.

Wanneer de totale ontvangst minder accuraat is, bijvoorbeeld door bomen, rotsen of atmosferische fouten zal de fout in de hoogte oplopen. Je ziet het al terug in de positie, zelfs als je stilstaat, beweegt je positie als vanzelf.

Een fout van 1 meter is al een fout van 1% in het helingspercentage. En dat is merkbaar.

Daarom hebben veel gps-ontvangers, de Edge modellen allemaal, een barometrische hoogte meter. Zodra je stijgt of daalt, wijzigt de luchtdruk en al is dit verschil minimaal het is wel goed nauwkeurig meetbaar. Een barometrische meet alleen de relatieve verandering en is vooral goed bij metingen met een kort tijdsverschil precies wat je bij het fietsen nodig hebt.

Een barometrische hoogtemeter kan niet de absolute hoogte bepalen. De luchtdruk verandert immers ook door weersinvloeden. De hoogte moet dan ook geijkt worden, maar daar is de gps dan weer goed in.

Wanneer de hoogte (ten opzichte van de grond – het Engelse height) van groot belang is, zoals bij de luchtvaart, wordt gebruik gemaakt van grond zender die informatie als de hoogte (ten opzichte van zeeniveau – het Engelse altitude) en luchtdruk doorgeven om de hoogtemeter te kalibreren.

Kompas

Met een gps-ontvanger bepaal je je positie en eigenlijk niet meer dan dat. Pas op het moment dat je beweegt met een zekere minimum snelheid, ‘weet‘ je gps ook je richting en daarmee de oriëntatie van de kaart. Daarnaast kent de gps zijn eigen oriëntatie niet en gaat ervan uit dat je het scherm recht voor je houdt.

Op het moment dat je stil staat blijft de gps door de meetfouten in beweging en gaat je kaart rondjes draaien.

Hier biedt een elektronisch kompas (magnetometer) uitkomst. De gps kan hiermee bepalen hoe de kaart weergeven moet worden ten opzichte van je omgeving.

Nadeel van een kompas is dat deze ook weer stroom gebruikt.

Versnellingsmeter

Als een gps een versnellingsmeter (Accelerometer) heeft kan deze een analyse maken van je rijgedrag. Bijvoorbeeld jumps detecteren op je MTB of een valpartij detecteren. De versnellingsmeter zou ook gebruikt kunnen worden of fouten in de snelheidsberekening af te vlakken, maar het is onduidelijk of dat ook gebeurt.

Connectiviteit

Als (vakantie)fietser wil je graag de te fietsen routes op je apparaat zetten en wellicht eigen kaarten. Daarnaast moeten uiteraard je gereden tochten richting strava of komoot.

Daarnaast gaan er nog veel meer gegevens heen en weer, berichten van je telefoon: groepsberichten en berichten naar je telefoon, bijvoorbeeld bij een ongeval.

Hele oude of eenvoudige gps apparaten gebruiken alleen het (USB) oplaadkabel om informatie van en naar de gps te sturen. Moderne toestellen hebben een heel scalla aan verbindingsmogelijkheden.

Ant+

Ant+ wordt gebruikt om sensoren zoals een hartslag-, cadans-, snelheid- en vermogensmeters op de gps aan te sluiten. Maar ook achterlichtradars werken met Ant+.

Snelheidsensor?

Afgeleid van je verplaatsing kan een gps redelijk nauwkeurig je snelheid bepalen. Daar zit echter altijd een, wisselende, fout in. Bij een snelheidssensor heb je doorgaans ook een fout, maar die is constant en de gps kan de sensor calibreren. En een ​​snelheidssensor is nuttig als je veel fiets in gebieden waar je minder goede ontvangst hebt of een grote fout zoals tussen de bergen, in bossen of in de stad. Daarnaast werkt een snelheidssensor ook binnen.

Bluetooth

Sommige sensoren kunnen ook worden aangesloten via bluetooth. Meestal wordt bluetooth echter gebruikt om routes van je gps te halen of naar je gps te sturen. Bij garmin toestellen gaat dit via de garmin connect app.

Wifi

Als je gps Wifi ondersteund kan deze rechtstreeks routes ontvangen en versturen zonder tussenkomst van een app. Ook updates van de software of kaarten worden dan rechtstreeks ingestalleerd. Al raadt Garmin wel weer aan het apperaat aan de lader te leggen bij een update.

Eigen kaarten installeren gaat dan weer wel via het USB kabel.

Voor het uploaden van routes naar je GPS, bijvoorbeeld onderweg, werkt bluetooth uitstekkend. Daar heb je de wifi niet voor nodig. En is doorgaans eenvoudiger dan verbiding maken met het ad-hoc netwerk van de GPS.

Analyse en trainingen

Zelfs de meest eenvoudige Edge modellen hebben een uitvoerige rapportage van je inspanningen en kunnen op basis van gewenste doelen een trainingsschema vaststellen.

De top modellen hebben meer analyses dan je ooit nodig dacht te hebben. Zeker voor een toer- of vakantiefietser zijn die zeer overbodig.

Voor de meer geavanceerde functie heb je bovendien een vermogensmeter nodig en dat is een vrij prijzige aangelegenheid

ClimbPro

Garmin ClimbPro

Voor iedereen die van klimmen houdt of juist niet is de ClimbPro functionaliteit. Deze laat je precies zijn wat je nog te wachten staan aan percentages bergop en waar je kunt uitrusten.

De oudere modellen werken alleen met vooraf ingeladen routes. De nieuwere hebben ClimbPro+ en die kunnen ook op basis van de kaart een schema laten zien.

De meer geavanceerde functies, zoals het indelen van de klim op vermogen, is weer afhankelijk van een vermogensmeter.

De extrex modellen kennen ook een hoogte profiel, maar dat is toch zeer rudimentair ten opzichte van de moderner toestellen

Batterij (verbruik)

De gebruiksduur van je gps-apparaat wordt bepaald door de capaciteit van de accu en door het gebruik. Heb je je telefoon of sensoren gekoppeld tijdens de rit dan gaat dit ten koste van de gebruiksduur. Het gebruik van achtergrond verlichting heeft ook een sterke invloed evenals de interactie met het apparaat.

Batterij besparen

  • Schakel wifi, ANT+ en bluetooth uit.
  • Schakel GNSS Galileo en eventueel GLONASS uit
  • DIM de schermverlichting of schakel deze uit.
  • Zit zo min mogelijk aan het scherm/knopen
  • Gebruik een track in plaats van een route.
  • gps met een kleiner scherm kiezen.

Garmin geeft voor zijn modellen een aantal gebruiksscenario’s met bijbehorende verwachte gebruiksduur. In onderstaand overzicht staat steeds de duur voor maximale gebruik en de battery-saver mode (alleen gps, schermverlichting beperkt).

Alle toestellen kun je tijdens het rijden opladen via een powerbank en een USB-kabel.

Solar

Een aantal modellen van Garmin hebben een PowerGlass scherm waarmee ze via zonlicht kunnen opladen. Onder ideale omstandigheden, de hele rit in de volle zon, verlengt dit de duur met circa 25%. Wolken, bomen en je eigen schaduw zullen dit beperken. Aangezien de modellen met deze functie een stevige meerprijs hebben is het een beetje de vraag of het de moeite waard is.

Een toestel als de Edge 840 heeft een gebruiksduur van 26 uur, dat is voor de meeste tochten ruim voldoende. Voor de extra euro’s die je extra betaald voor de solar koop je ook een stevige powerbank om je toestel tijdens het fietsen op te laden. Uiteraard is die oplossing wel zwaarder, maar de meesten hebben toch al een powerbank mee voor de telefoon. En hou je geld over voor een hartslagmeter.

Opslag

Alle modellen hebben ruim voldoende opslag voor het opslaan van meerdere dagen aan geplande en gereden routes.  200 locaties/waypoints, 100 routes en tot 200 uur rit informatie. Dit is onafhankelijk van de opslagcapaciteit.

De opslagcapaciteit speelt een rol als je eigen kaarten op de gps wilt zetten. Een kaart als de openfietskaart van de BeNeLux is ongeveer 1 Gigabyte groot, dat gaat nog wel passen. Wil je meer of grotere gebieden, Duitsland is bijvoorbeeld 2,5 G, heel Europa is 18G, dan kom je uit bij de duurdere modellen als de Edge 840.

De opslag capaciteit is bij de Edge Explore 2 en Edge 540 16 Gb, de Edge 840 en 1040 hebben 32 Gb en de 1050 maar liefst 64 Gb.

Of eentje uit de veel goedkopere, extrex serie. Daar kan namelijk een losse SD-kaart in.

Touchscreen

Veel modellen hebben een touchscreen.

Voor navigatie door de menu’s werken knoppen prima. Als je op de kaart wilt zoeken is dat met knoppen eigenlijk niet te doen.

Nadelen van een touchscreen zijn de mindere gebruik tijdens regen, al zijn ze daar ook flink op vooruitgegaan in nieuwere uitvoering. En de bedinging met handschoenen.

Gps versus gps versus gps

De term gps wordt voor verschillende zaken door elkaar gebruikt. Zo bedoelen we daar ‘navigeren met een apparaat‘ mee. Dit apparaat kan een fietscomputer of een telefoon zijn.

Dat apparaat maakt gebruik van GNSS – Global Navigation Satelite System, navigatie per satelliet.

Gps is het Amerikaanse GNSS, naast gps zijn er nog GLONASS (Rusland), Galileo (EU), BeiDou (China) en een aantal meer regionale systemen in India en Japan. De gps-apparaten van Garmin ondersteunen de eerste drie. Telefoons ondersteunen vaak ook BeiDou.

Meer systemen betekent meer satellieten en daardoor een grotere nauwkeurigheid, tot circa 10 meter. Nadeel is een hoger stroomverbruik.

De beste fietsnavigatie voor vakantiefietser en bikepacker

De Egde Explorer 2 heeft vrijwel alles in huis wat je nodig hebt voor het rijden van uitgestippelde routes. Deze gps met zijn grote scherm is dan ook speciaal ontwikkeld vor de toerfietser en E-biker. Belangrijke nadelen:

Wellicht dat de Edge Explorer 3 deze specificaties aan boord gaat hebben. Maar die is niet voor de zomer 2025 te verwachten.

De Edge 840 heeft bovenstaande bezwaren niet of minder. Al heeft die weer een veel kleiner scherm. Voor een groot scherm moet je dan naar de Egde 1040 kijken. Zowel de 840 als de 1040 zijn een stuk duurder dan de Explore 2 en hebben functionaliteit waar je als toerfietsen waarschijnlijk geen belangstelling voor hebt.

Alternatieven

Garmin was lange tijd de onbetwiste merkleider op het gebied van (fiets)navigatie. Inmiddels zijn er aardig wat alternatieve opties bijgekomen zoals de toestellen van Wahoo, Hammerhead en Sigma. Mio heeft/had met de discover serie heel aardig recht-toe-recht-aan toestellen, maar in de bedrijf zit sinds 2021 nauwelijks veruitgaan en hun toestellen verdwijnen uit de winkels

Deze toestellen concurreren vooral op prijs en gebruiktsgemak.

Wil je relatief eenvoudig eigen (zoals openfietsmap) kaarten op je apperaat zetten dan ben je aangewezen op een van de garmin toestellen. Voor de Wahoo is er de wahooMapsCreator, die wel wat technische handigheid vereist.

Etrex en Edge 130

Gaat het je puur om het bijhouden van de afgelegde route en heb je genoeg aan een basic zwart wit lijntje om te volgen dan is de Edge 130 (plus) wellicht een optie. Deze heeft alleen een vrij korte batterijduur van 12 uur, genoeg voor een rit maar niet voor een meerdaagse tocht. De Edge 130 heeft geen echte kaart, maar wel een versnellingsmeter waardoor deze in staat is tot ongeval detectie en het bijhouden van MTB statestieken.

Wel je een lange batterijduur dan zijn de Etrex SE en Extrex Solar wellicht een optie deze hebben een zeer lange gebruiksduur. De Extex mist dan wel weer functies als ClimbPro.

Sporthorloge

Garmin Fēnix 8 met kaart

Ook prima voor het bijhouden van een afgelegde afstand zijn sporthorloges met eigen GPS. topmodelen als Fēnix en de Enduro 3 hebben zelfs een kaart aan boord. Voordeel is dat deze veel breder inzetbaar zijn dan GPS appareten voor de fiets of navigate. Goedkoper zijn ze nauwelijks in vergelijking tot de fietstoestellen.

GPS Toestellen vergelijken

Explorer 2 versus Edge 840

De Explorer 2 fietscomputer heeft:

  • een groter scherm
  • geen Wifi.
  • geen Kompas (magnetometer).
  • geen multiband
  • veel minder opslag (16 GB versus 32)
  • een veel lagere batterijduur (16 versus 26 uur, 32 bij de solar)

De Explorer 2 heeft alleen in de power mount uitvoering een connector aan de achterzijde om hem tijdens het rijden op te laden via de Garmin Charge Power Pack of hem te koppelen aan de accu van je E-bike.

Edge 540 versus Edge 840

Een groot verschil tussen de 540 en 840 (en ook de oudere 530 en 830) is dat de 540 met knoppen bedient, wordt en de 840 een touchscreen (en knoppen) heeft.

Daarnaast heeft de 540 veel minder geheugen (16 GB versus 32)

Edge 840 versus Edge 1040

  • De Edge 1040 heeft een groter en scherper scherm, wat handig kan zijn voor het aflezen van gegevens en kaarten.
  • De Edge 1040 heeft een langere batterijduur, wat ideaal is voor lange ritten of meerdaagse tochten.
  • De analyse en reportage function op Edge 1040 zijn veel uitgebreider, bovendien is de 1040 volledige vanaf de telefoon in te stellen.

Edge 1040 versus Edge 1050

De Edge 1050 is vooral meer en beter ten opzichte van de al overcomplete 1040. De 1050 heeft 64Gb aan opslag tegen 32Gb op de 1040. Het scherm heeft dezelfde afmetingen en maar hogere resolutie en is veel feller.

De Edge 1050 heeft een ingebouwde luidspreker voor gesproken navigatie. Bovendien kan deze als fietsbel gebruikt worden.

De verwachte accuduur van de 1050 is stevig gekrompen naar slechts 20 uur.

Edge versus Etrex versus gpsmap

De navigatiecomputers uit de Edge serie zijn gericht op de fietser. De Etrex modellen zijn compacte toestellen meer gericht op algemene orientatie en activiteiten als geocaching. Terwijl je veel Etrex toestellen kunt verbinden met sensoren als een hartslagmeter missen ze fiets specifieke functies als climbPro.

Waar de Etrex modellen vrij compacte toestellen zijn, zijn die uit de gpsmap serie een stuk groter en hebben een uitstekkende antene. Het kan op een fiets, maar eigen zijn ze daar te groot voor.

Extrex en gpsmap toestellen hebben heel andere stuurhouders dan de extrex toestellen.

Dual- Multiband

GPS toestellen kunnen meerdere GNSS netwerken ondersteunen. Daarnaast kunnen ze ook nog eens in single of multiband mode werken. GNSS systemen zenden in twee verschillende frequenty bereiken: L1/E1/B1 en L5/E5. Een single band ontvanger maakt alleen gebruik van de L1 band. Een multiband toestel gebruikt ook de L5 band. Omdat de verschillende frequencies anders reageren op atmosferische storingen en reflecties door gebouwen en bergen, kan de ontvanger deze beter corrrigeren en tot een grotere nauwkeurigheid komen. Het toestel kan dan een nauwkeurigheid bereiken van ongeveer +/- 2 meter onder ideale omstandigheden, vergeleken met de nauwkeurigheid van +/- 3 meter van singleband modellen.

Je hebt dus Multi-GNSS waarbij een ontvanger singalen van meerdere GNSS systemen gebruikt en Multi-Band waar een ontvanger meerdere frequentie banden gebruikt.

Oudere toestellen gebruiken alleen het GPS systeem. Veel toestellen kun je instellen om alleen GPS te gebruiken (Single-GNSS). Dat geeft een minder grote nauwkeurigheid voor een langere gebruiksduur

GNSSEigenaarMulti-GNSSMulti-GNSS + Multi-Band
GPSVSL1L1 & L5
GLONASSRuslandL1L1
GALILEOESAE1E1 & E5a
QZSSJapanL1L1 & L5
IRNSS (NavIC)IndiaL1L1 & L5
BeiDouChinaB1B1

Oudere modellen fietscomputers

De Explorer (1), Edge 530 en Edge 830 zijn de oudere versies van respectievelijk de Explorer 2, Edge 540 en 840. Bij de nieuwere modellen is echt wel een stevige stap gemaakt in de technology: opslag, batterij verbruik, kwaliteit van (touch)scherm, rekenkracht en vooral ook een veel betere menu structuur. Wel zijn deze versies relatief goedkoop te krijgen. Ze zijn vrijwel overal in de aanbieding.

De Edge 1050 is de opvolger van de 1040 en hoewel de nieuwere 1050 weer beter en sneller is, is de Edge 1040 nog steeds een hoogwaardig en compleet apparaat. Behalve een stap omhoog in prijs doet de 1050 namelijk ook een stap terug in gebruiksduur.

Omdat de Edge 1040 inmiddels een opvolger heeft is deze relatief goedkoop t.o.v. de Edge 840. (niet in de solar uitvoering). De Edge 1040 staat bij Garmin al in het lijstje met ‘oude modellen’.

De Edge 1040 is wel duidelijk verbeterd ten opzichte van zijn voorganger, de Edge 1030 Plus.

Garmin Edge versus Iphone 13 / 14

De Garmin Edge toestellen zijn aardig aan de prijs. Voor de prijs van een Edge 1040 of Edge 1050 heb je al een Iphone 13 of 14. En hoewel dat niet de meest nieuwe Apple toestellen zijn kunnen ze veel meer dan een GPS-toestel. Het gebruik van een telefoon voor navigatie heeft zo zijn voor en nadelen. Ze hebben een lekker groot scherm, je kunt onderweg snel een foto maken en snel opzoeken waar een overnachting in de buurt is. Nadelen zijn het accu verbruik, leesbaarheid van het scherm en de kwestbaarheid.

Op bikeradar.com staat een mooi artikel over de voor en nadelen van de Edge 1050 tegenover de iphone 13. Samen gevat:

(De iphone 13 is inmiddels een stuk goedkoper dan de Edge 1050. Voor dat bedrag heb je al een iphone 14 of 15)

InReach

Een gps-fietscomputer is uitsluitend in staat om gegevens van GNSS satelieten te ontvangen. Verzenden van gegevens naar deze satelieten kan niet, daar zijn ze niet voor ingericht.

Commuicatie met de buitenwereld verloopt via de bluetooth en/of Wifi naar je telefoon en dan verder over het mobile netwerk. Als er gaan dekking is valt ook je live-tracking uit. Bovendien verliest de ongevallen detectie van je GPS dan zijn nut, niemand die het ‘hoort‘.

Wil je in afgelegen gebieden toch (nood)berichten versturen dan ben je aangewezen op apperaten als de InReach toestellen van Garmin. Deze maken gebruik van Iridium communicatie satelitieten. Iridium is een wat ouder systeem vergelijkbaar met Starlink dat regelmatig in het nieuws is.

Iridium heeft 100% wereldwijde dekking, maar niet zo snel/betrouwbaar als starlink of Globalstar (gebruikt door Apple), maar het genoeg voor het doel waarvoor de InReach toestellen gebruikt worden.

InReachtoestellen hebben een eigen GPS en versturen in instelbare intervallen je positie door, ook kunnen ze ook berichten versturen. Bovendien zijn ze te kopellen aan je GPS zodat je crash toch de thuisblijvers bereikt.

Omdat InReach toestellen slechts kort actief zijn tussen de pauzes door hebben ze een veel langere accuduur dan GPS toestellen. Keerzijde is dat je de geen detaileerde route geven maar slechts een grof kruimelpad.

Edge 1050

Edge 1050

Garmin

  • Gebruiksduur: 20 tot 60 uur (Info fabrikant).
  • Gewicht: 161 gram
  • Geheugen: 64 GB
  • Scherm: 480 x 800 pixels, diagonaal 8,89 cm (3,5'').
  • Hoogtemeter: Ja
  • Kompas: Ja
  • MultiBand: Ja
  • Verbindingen: ANT+, Bluetooth en Wi-Fi
Meer informatie
  • Ean/GTIN: 753759336295
  • Modelnummer: 010-02890-01
Edge 1040

Edge 1040

Garmin

  • Gebruiksduur: 35 tot 70 uur (Info fabrikant).
  • Gewicht: 126 gram
  • Geheugen: 32 GB
  • Scherm: 282 x 470 pixels, diagonaal 8,89 cm (3,5'').
  • Hoogtemeter: Ja
  • Kompas: Ja
  • MultiBand: Ja
  • Verbindingen: ANT+, Bluetooth en Wi-Fi
Meer informatie
  • Ean/GTIN: 753759279684
  • Modelnummer: 010-02503-01
Edge 1040 Solar

Edge 1040 Solar

Garmin

  • Gebruiksduur: 45 tot 100 uur (Info fabrikant).
  • Gewicht: 133 gram
  • Geheugen: 32 GB
  • Scherm: 282 x 470 pixels, diagonaal 8,89 cm (3,5'').
  • Hoogtemeter: Ja
  • Kompas: Ja
  • MultiBand: Ja
  • Verbindingen: ANT+, Bluetooth en Wi-Fi
Meer informatie
  • Ean/GTIN: 753759279769
  • Modelnummer: 010-02503-21
Edge 840

Edge 840

Garmin

  • Gebruiksduur: 26 tot 42 uur (Info fabrikant).
  • Gewicht: 85 gram
  • Geheugen: 32 GB
  • Scherm: 246 x 322 pixels, diagonaal 6,60 cm (2,6'').
  • Hoogtemeter: Ja
  • Kompas: Ja
  • MultiBand: Ja
  • Verbindingen: ANT+, Bluetooth en Wi-Fi
Meer informatie
  • Ean/GTIN: 753759299934
  • Modelnummer: 010-02695-01
Edge 840 Solar

Edge 840 Solar

Garmin

  • Gebruiksduur: 32 tot 60 uur.
  • Gewicht: 89 gram
  • Geheugen: 32 GB
  • Scherm: 246 x 322 pixels, diagonaal 6,60 cm (2,6'').
  • Hoogtemeter: Ja
  • Kompas: Ja
  • MultiBand: Ja
  • Verbindingen: ANT+, Bluetooth en Wi-Fi
Meer informatie
  • Ean/GTIN: 753759300012
  • Modelnummer: 010-02695-21
Edge Explore 2

Edge Explore 2

Garmin

  • Gebruiksduur: 16 uur.
  • Gewicht: 104 gram
  • Geheugen: 16 GB
  • Scherm: 240 x 400 pixels, diagonaal 7,62 cm (3'').
  • Hoogtemeter: Ja
  • Kompas: Nee
  • MultiBand: Nee
  • Verbindingen: ANT+, Bluetooth en USB-C
Meer informatie
  • Ean/GTIN: 753759305857
  • Modelnummer: 010-02703-10
Edge Explore 2 Power Mount

Edge Explore 2 Power Mount

Garmin

  • Gebruiksduur: 16 uur.
  • Gewicht: 104 gram
  • Geheugen: 16 GB
  • Scherm: 240 x 400 pixels, diagonaal 7,62 cm (3'').
  • Hoogtemeter: Ja
  • Kompas: Nee
  • MultiBand: Nee
  • Verbindingen: ANT+, Bluetooth en USB-C
Meer informatie
  • Ean/GTIN: 753759305864
  • Modelnummer: 010-02703-11
Edge 550

Edge 550

Garmin

    Edge 580

    Edge 580

    Garmin

      Edge 540

      Edge 540

      Garmin

      • Gebruiksduur: 26 tot 42 uur (Info fabrikant).
      • Gewicht: 81 gram
      • Geheugen: 16 GB
      • Scherm: 246 x 322 pixels, diagonaal 6,60 cm (2,6'').
      • Hoogtemeter: Ja
      • Kompas: Ja
      • MultiBand: Ja
      • Verbindingen: ANT+, Bluetooth, USB-C en Wi-Fi
      Meer informatie
      • Ean/GTIN: 753759299811
      • Modelnummer: 010-02694-01
      Edge 540 Solar

      Edge 540 Solar

      Garmin

      • Gebruiksduur: 32 uur (Info fabrikant).
      • Gewicht: 85 gram
      • Geheugen: 16 GB
      • Scherm: 246 x 322 pixels, diagonaal 6,60 cm (2,6'').
      • Hoogtemeter: Ja
      • Kompas: Ja
      • MultiBand: Ja
      • Verbindingen: ANT+, Bluetooth, USB-C en Wi-Fi
      Meer informatie
      • Ean/GTIN: 753759299897
      • Modelnummer: 010-02694-21
      Edge 130 Plus

      Edge 130 Plus

      Garmin

      • Gebruiksduur: 12 uur.
      • Gewicht: 33 gram
      • Scherm: 230 x 303 pixels, diagonaal 4,57 cm (1,8'').
      • Hoogtemeter: Ja
      • Kompas: Nee
      • MultiBand: Nee
      • Verbindingen: ANT+, Bluetooth en micro-usb
      Meer informatie
      • Ean/GTIN: 753759256142
      • Modelnummer: 010-02385-01
      Etrex Touch 35

      Etrex Touch 35

      Garmin

      • Gebruiksduur: 16 uur.
      • Gewicht: 159 gram
      • Geheugen: 8 GB
      • Scherm: 160 x 240 pixels, diagonaal 6,60 cm (2,6'').
      • Hoogtemeter: Ja
      • Kompas: Ja
      • MultiBand: Nee
      • GNSS: GLONASS en GPS
      • Verbindingen: ANT+, Bluetooth en mini-USB
      Meer informatie
      • Ean/GTIN: 753759134198
      • Modelnummer: 010-01325-11
      • 2 AA-batterijen (niet meegeleverd); NiMH of Lithium aanbevolen. Extra geheugenkaart tot 32GB
      Etrex 32x

      Etrex 32x

      Garmin

      • Gebruiksduur: 25 uur.
      • Gewicht: 142 gram
      • Geheugen: 8 GB
      • Scherm: 240 x 320 pixels, diagonaal 5,59 cm (2,2'').
      • Hoogtemeter: Ja
      • Kompas: Ja
      • GNSS: GLONASS en GPS
      • Verbindingen: ANT+ en mini-USB

      Te Koop bij:

      1. Amazon€239,95
      Meer informatie
      • Ean/GTIN: 753759230821
      • Modelnummer: 010-02257-01
      • 2 AA-batterijen (niet meegeleverd); NiMH of Lithium aanbevolen. Extra geheugenkaart tot 32GB
      Etrex SE

      Etrex SE

      Garmin

      • Gebruiksduur: 100 tot 1800 uur.
      • Gewicht: 157 gram
      • Scherm: 240 x 320 pixels, diagonaal 5,59 cm (2,2'').
      • Hoogtemeter: Nee
      • Kompas: Ja
      • MultiBand: Nee
      • GNSS: BeiDou, GLONASS, GPS, Galileo en QZSS
      • Verbindingen: Bluetooth en USB-C
      Meer informatie
      • Ean/GTIN: 753759305628
      • Modelnummer: 010-02734-00
      Etrex Solar

      Etrex Solar

      Garmin

      • Gebruiksduur: 168 tot 1800 uur.
      • Gewicht: 141 gram
      • Scherm: 240 x 320 pixels, diagonaal 5,59 cm (2,2'').
      • Hoogtemeter: Nee
      • Kompas: Ja
      • MultiBand: Ja
      • GNSS: BeiDou, GLONASS, GPS, Galileo en QZSS
      • Verbindingen: Bluetooth en USB-C
      Meer informatie
      • Ean/GTIN: 753759329075
      • Modelnummer: 010-02782-00
      Karoo 3

      Karoo 3

      Hammerhead

      • Gebruiksduur: 15 tot 35 uur.
      • Gewicht: 118 gram
      • Geheugen: 64 GB
      • Scherm: 480 x 800 pixels, diagonaal 8,13 cm (3,2'').
      • Hoogtemeter: Ja
      • Kompas: Ja
      • MultiBand: Ja
      • GNSS: BeiDou, GLONASS, GPS, Galileo en QZSS
      • Verbindingen: ANT+, Bluetooth en USB-C
      Meer informatie
      • Ean/GTIN: 710845908262

      Informatie bijgewerkt op :
      Prijzen wijzigen regelmatig. Ga naar de webshops om actuele prijzen en aanbiedingen te zien.

      Een aantal modellen worden aangeboden in een bundel. Met een set sensoren en/of MTB specifieke stuurhouders.

      Rider S810 E

      Rider S810 E

      Bryton

      • Gebruiksduur: 50 uur.
      • Gewicht: 116 gram
      • Hoogtemeter: Ja
      • GNSS: Beidou, GPS, Galileo, Glonass en QZSS
      • Verbindingen: ANT+, Bluetooth en USB-C

      Te Koop bij:

      1. Alltricks€299,95
      Meer informatie
      • Ean/GTIN: 4718251593535
      Rider S800 T

      Rider S800 T

      Bryton

      • Gebruiksduur: 36 uur.
      • Gewicht: 106 gram
      • Scherm: 272 x 451 pixels, diagonaal 8,64 cm (3,4'').
      • Hoogtemeter: Nee
      • Kompas: Nee
      • GNSS: BDS, GPS, Galileo, Glonass en QZSS
      • Verbindingen: ANT+, Bluetooth en USB-C
      Meer informatie
      • Ean/GTIN: 4718251593160
      Rider S510 T

      Rider S510 T

      Bryton

      • Gebruiksduur: 30 uur.
      • Gewicht: 96 gram
      • Hoogtemeter: Ja
      • Kompas: Nee
      • GNSS: Beidou, GPS, Galileo, Glonass en QZSS
      • Verbindingen: ANT+, Bluetooth en USB-C

      Te Koop bij:

      1. Alltricks€299,99
      Meer informatie
      • Ean/GTIN: 4718251593498
      Rider S500 T

      Rider S500 T

      Bryton

      • Gebruiksduur: 24 uur.
      • Gewicht: 87 gram
      • Scherm: 240 x 320 pixels, diagonaal 6,10 cm (2,4'').
      Meer informatie
      • Ean/GTIN: 4718251593115
      Edge 1050 Bundel

      Edge 1050 Bundel

      Garmin

      • Gebruiksduur: 20 tot 60 uur (Info fabrikant).
      • Gewicht: 161 gram
      • Geheugen: 64 GB
      • Scherm: 480 x 800 pixels, diagonaal 8,89 cm (3,5'').
      • Hoogtemeter: Ja
      • Kompas: Ja
      • MultiBand: Ja
      • Verbindingen: ANT+, Bluetooth en Wi-Fi
      Meer informatie
      • Ean/GTIN: 753759336332
      • Modelnummer: 010-02890-21
      Edge 1040 Bundel

      Edge 1040 Bundel

      Garmin

      • Gebruiksduur: 35 tot 70 uur (Info fabrikant).
      • Gewicht: 126 gram
      • Geheugen: 32 GB
      • Scherm: 282 x 470 pixels, diagonaal 8,89 cm (3,5'').
      • Hoogtemeter: Ja
      • Kompas: Ja
      • MultiBand: Ja
      • Verbindingen: ANT+, Bluetooth en Wi-Fi
      Meer informatie
      • Ean/GTIN: 753759279721
      • Modelnummer: 010-02503-11
      Edge 840 Bundel

      Edge 840 Bundel

      Garmin

      • Gebruiksduur: 26 tot 42 uur (Info fabrikant).
      • Gewicht: 85 gram
      • Geheugen: 32 GB
      • Scherm: 246 x 322 pixels, diagonaal 6,60 cm (2,6'').
      • Hoogtemeter: Ja
      • Kompas: Ja
      • MultiBand: Ja
      • Verbindingen: ANT+, Bluetooth en Wi-Fi
      Meer informatie
      • Ean/GTIN: 753759299972
      • Modelnummer: 010-02695-11
      Edge Explore 2 Power Mount

      Edge Explore 2 Power Mount

      Garmin

      • Gebruiksduur: 16 uur.
      • Gewicht: 104 gram
      • Geheugen: 16 GB
      • Scherm: 240 x 400 pixels, diagonaal 7,62 cm (3'').
      • Hoogtemeter: Ja
      • Kompas: Nee
      • MultiBand: Nee
      • Verbindingen: ANT+, Bluetooth en USB-C
      Meer informatie
      • Ean/GTIN: 753759305864
      • Modelnummer: 010-02703-11
      Edge 130 Plus Performance

      Edge 130 Plus Performance

      Garmin

      • Gebruiksduur: 12 uur.
      • Gewicht: 33 gram
      • Scherm: 230 x 303 pixels, diagonaal 4,57 cm (1,8'').
      • Hoogtemeter: Ja
      • Kompas: Nee
      • MultiBand: Nee
      • Verbindingen: ANT+, Bluetooth en micro-usb

      Te Koop bij:

      1. Amazon€304,48
      Meer informatie
      • Ean/GTIN: 753759256173
      Cyclo 215 HC

      Cyclo 215 HC

      Mio

      • Gebruiksduur: 10 uur.
      • Gewicht: 151 gram
      • Geheugen: 8 GB
      • Scherm: 320 x 480 pixels, diagonaal 8,89 cm (3,5'').
      • Hoogtemeter: Nee
      • MultiBand: Nee
      • GNSS: GPS, Glonass en QZSS
      • Verbindingen: ANT+ en micro USB
      Meer informatie
      • Ean/GTIN: 5420027527949
      • U-blox 7

      Informatie bijgewerkt op :
      Prijzen wijzigen regelmatig. Ga naar de webshops om actuele prijzen en aanbiedingen te zien.

      Geef een reactie

      Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *