Engeland overdwars

Op een eiland fiets je al gauw van kust naar kust, als je er niet voor kiest om langs de kust te fietsen.

De grote van kust naar kust route is de end-to-end route. Deze loopt van Land’s end in het zuid-westen tot John o’ Groats nog net op het vasteland van Schotland. Deze route is meer dan 1500 kilometer lang en daarmee een tocht om 2-3 weken voor uit te trekken.

Maar als de Engelsen het over de Coast-to-Coast hebben dan gaat het over de circa 210 kilometer lange route die ook wel bekend staat als Sea-to-Seaa of simpel kortweg C2C. Deze doorkruist Engeland om het smalste deel.

Dit artikel is nog in bewerking. Voorstellen? Plaats een reactie of ga naar het contact formulier

Coast-to-Coast Sea-to-Seat C2C

De route is een van de oudste routes binnen het National Cycle Network,  en ook een van de populairste, waarbij het de routes 7 en 71 combineert.

De route kent wat varianten maar de meest gekozen route gaat van Sunderland aan de Noordzee naar
Whitehaven aan de Ierse Zee.

De kent flink wat varianten en is daarmee ook heen en weer leuk zonder dat je steeds hetzelfde ziet.

De route heeft een eigen site met veel informatie.

Routeboekjes

Behalve via bovengenoemde site kun je jezelf ook door middel van een gedrukte route beschrijving van informatie voorzien. Sustrains heeft een gids over de route. En er is de coast to coast cycle routes gids die behalve de C2C route ook de Hadrians Wall en Reivers route beschrijft.

Maar er zijn meer routes om heen of weer te geraken. Met elkaar ook ter combineren tot een complete ronde midden Engeland.


Hadrian’s Wall cycleway

Deze route volgt de oude Romeinse grensmuur om de barbaren uit het noorden buiten de deur te houden. In zeker zin is dit de voortzetting van de limes.

Reivers Cycle Route

De meeste noordelijke route in Engeland. Een klein deel loopt zelfs door schotland. Een pittige. Veel klimwerk op deze route. Deze route loopt vanuit
Newcastle-upon-Tyne noordelijk van de Hadrians Wall route. In
kruisen de routes elkaar.

Fietsvakantie midden engeland

De gids Coast to Coast Cycle routes beschrijft een drietal populaire routes waaronder de Reivers en Hadrian’s Wall

Way of the Roses

W2W


Walney Island naar Wear of Whitby Cycle Route

Onderweg kruist deze route de Yorkshire Dales  route wat de de mogelijkheid geeft een extra lus door dit nationale park te fietsen

Overnachten

Als je inzoomt op de kaart krijg je een overzicht van campings volgens archies en OSM. Let op: Dit zijn de ruwe gegevens. Hier zitten ook farmstays bij die eventueel wel een tent op hun land toestaan en caravanparks waar je met een tent niet altijd even welkom bent.

Ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *