NatureHike outdoor

NatureHike is een Chinese outdoor producent dat zijn producten onder andere via AliExpress en amazone verkoopt.

De specificaties van hun producten zijn uitermate goed zeker in verhouding tot de prijs. En als je reviews leest zijn die over het algemeen positief.

Hun producten zijn vaak vrij schaamteloze kopieën van de bekende merken. Dat ze in China geproduceerd worden zegt weinig over de kwaliteit. Veel van de gewone, duurdere, merken laten hun producten ook in lage lonen landen maken.

Modellen, prijzen en gewicht

Van een bepaald model zijn er vaak verschillende uitvoeringen. Daarmee wil ook het gewicht nog wel eens mee veranderen.

De prijzen zijn afhankelijk van de wisselkoers. Daarnaast vliegen de discounts en aanbiedingen je om de oren. Prijzen van naturehike op deze site zijn puur indicatief.

Bestellen bij AliExpress

Betalen gaat tegenwoordig gewoon met de ideaal.

Houd rekening met levertijden die kunnen oplopen tot meerdere weken of je moet betalen voor een expres zending. Al staat naturehike bekend om een vrij vlotte verzending. Verschillende tenten liggen op voorraad in Europese distributie centra. In dat geval heb je de tent in 1-7 dagen. Vaak nog steeds zonder extra verzendkosten. En als je mazzel hebt, omzeil je ook nog eens de BTW heffing.

Als je besteld bij alixpress, of enig andere webshop buiten de EU, kun je te maken krijgen met extra kosten als BTW, invoerrechten en inklaringskosten:

  • Tot een bedrag van 22 euro hoef je niks te betalen ( dat is inclusief verzendkosten!)
  • Boven de 22 euro betaal je 21% BTW over de totale waarde. Ook hier weer inclusief verzendkosten.
  • Als je boven de 150 euro uitkomt, betaal je eventueel ook douane-rechten of invoerrechten, al is dat niet voor kampeerartikelen, maar wel voor bijvoorbeeld kleding.
  • Tenslotte betaal je aan de vervoerder nog afhandelingskosten . Deze verschillen per vervoerder en verzending. Zo rekent PostNL 13 euro voor een gewone zending of 17 voor een EMS zending.

Aliexpres maar ook wish zijn verzamelplaatsen van verschillende verkopers met allemaal hun eigen regels als het gaat om garantie en retouren. De consumenten bescherming, zoals het recht om een product binnen 14 dagen terug te sturen, die je binnen de EU hebt, kun je vergeten. Producten terugsturen naar China is sowieso een dure aangelegenheid.

Er is ook een Nederlandse website waar je naturehike producten kunt kopen. Deze prijzen liggen hier wel hoger als op Aliexpress, maar zaken als klachtenafhandeling is met een Nederlandse leverancier wel een stuk makkelijker

Ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *