Véloscénie Van Parijs naar Mont-Saint-Michel

De Véloscénie of Veloscenic verbindt over een afstand van 464 kilometer de hoofdstad van Frankrijk met de unieke abdij op het eiland Mont Saint-Michel. De route gaat door 4 Franse regio’s en 8 departementen en omvat 5 UNESCO-werelderfgoedlocaties. De route waaronder het kasteel van Versailles.

De meeste etappes zijn licht genoeg om ook met kinderen te fietsen en het wordt nergens echt zwaar. Veertig procent van de route gaat over autovrije paden de Voies Vertes.

LEGO Architecture Parijs - 21044

Eventueel kun je delen overslaan door een stuk met de regionale trein te reizen. Hier kunnen de fietsen veelal gratis mee. Het begin of eindpunt met de trein bereiken is een grotere uitdaging. Internationaal fietsvervoer in de trein en zeker in de HSL’s is een drama.

Mont Saint Michel
Foto (c) Bert Sitters Wereldfiersers

Mocht je tijdens de vakantie delen van de route willen fietsen dan zijn er langse de route verschillende fietsverhuurders met eenrichtingsverhuur van fietsen.

Georganiseerde fietsvakanties

Voor zover bekend zijn er geen reisorganisaties die vanuit Nederland georganiseerde reizen over deze route aanbieden. Op de site van Veloscenic staan verschillende locale organisaties die pakketen met overnachtingen en bagage vervoer aanbieden.

La Malle Postale verzorgt in samenwerken met taxibedrijven bagagetransfers op de laatste verschillende etappes van de Veloscenic: van Domfront naar St. Hilaire du Harcourt, naar Ducey en naar Mont-Saint-Michel. Neem contact op met La Malle Postale voor informatie.

Wil je alleen in de omgeving van Mont Saint Michel fietsen dan zijn er wel een aantal reizen te vinden.

SNP heeft een reis aan de Bretonse kust met een bezoek aan kanaaleiland Jersey

Routegidsen

De route is in beide richtingen goed aangegeven al is het altijd verstandig een GPS track of route boekje beschikbaar te hebben voor alle gevallen van bordje weg

Van de route zijn ook een aantal routegidsen beschikbaar. Op de site van de route is veel informatie te vinden en ook GPS tracks van de segmenten en de hele route .

Aansluitende routes

Van en naar Parijs zijn verschillende routes beschreven een bekende is de route van Benjaminse (Ook te koop bij fietsvakantiewinkel) . Onderweg kruist de route de La Vélo Francette waar je terug richting het noorden kunt of verder omlaag. Bij Mont-Saint-Michel kun je aansluiten op routes als tour de manche of je zou zelfs kunnen overstekken naar Groot Brittannië eventueel via de kanaal eilanden.

Accommodaties rond Mont-Saint-Michel

Camping Domaine des Ormes (35 KM), Camping Domaine du Logis (43 KM) en Le P’tit Bois (52 KM)

Ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *