La Scandiberique – Eurovelo 3 – Sint Jacobsroute

Als ergens in de komende jaren het Franse segment van de EuroVelo 3 La Scandiberique, ook bekend als de Sint Jacobsroute of Pelgrimsroute, officieel geopend wordt, is het de langste fietsroute van Frankrijk.

Alsof het niet al uitdagend genoeg om een ​​fietsroute in Frankrijk te kiezen, voegt de Scandiberque nog eens 1600km toe aan bewegwijzerde fietspaden, van de Belgische grens tot Spanje.

De route doorkruist 18 departementen in Frankrijk te beginnen bij de Belgische grens met de Sambre en Oise dalen, dan door de Ile-de-France,Parijs, Loire-vallei en de Poitou, naar Bordeaux en de Gascogne.

De route gaat door in Spanje, om uiteindelijk te eindigen bij Santiago de Compostela. Dwars door veel Franse departementen en net zoveel Franse geschiedenis, cultuur en keuken.

De Eurovelo 3 in totaal meer dan 5000 kilometer lang en volgt de beroemde Sint-Jacobs pelgrims route. De route is al gereed in Denemarken, Duitsland en België, maar is nog grotendeels in ontwikkeling in Noorwegen, Frankrijk, Zweden en Spanje. Voorlopig staat 2017 in de planning om de route in Frankrijk te lanceren en dan delen te bewegwijzeren.

Een website voor de route staat ook gepland voor de komende maanden. Franstalige informatie is hier te vinden

De route gaat niet door Nederland maar tikt alleen net het drielandenpunt bij Vaals aan. Een etappe plaats als Namen in België of Aken in Duitsland is eenvoudig te bereiken om de route op te pikken.  Alternatieve route naar Santiago is Nederlandse Sint Jacobs route die beschreven is een drietal gidsen van Sweerman

La Scandiberique zal van Orléans naar Tours de populaire Loire route volgen. Het segment van Tours naar Biarritz is  beschreven in een franstalige gids. Alternatief voor deze route is het tweede deel van de Sint Jacobs gidsen. De routes zijn echter niet identiek

Sint Jacobsroute volgens Clemens Sweerman
Deze Nederlandse gids beschrijft een alternatieve route voor het tweede deel van de eurovelo 3 / Sint Jacobs fietsroute

Accommodatie rond Biarritz

Mercure Biarritz Plaza Ctre (3 KM), Mercure Biarritz President (3 KM), Le Regina Biarritz Hotel & Spa (4 KM), Sofitel Biarritz Thalassa (4 KM), Ibis Budget Biarritz Anglet (7 KM), Ibis Biarritz Anglet Aeroport (7 KM), Novotel Biarritz Anglet (7 KM), Ibis Styles Bayonne Centre (11 KM), Mercure Bayonne Centre (11 KM), Ibis Bayonne Centre (12 KM) en Ibis Budget Bayonne (13 KM)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *