Fietsen in Girona Spanje

Girona heeft door het lekkere klimaat, haar afwisselende landschap en de grote variatie aan trainingsmogelijkheden een grote aantrekkingskracht op fietsers. En dat geldt niet alleen voor de professionele wielrenners die er graag voor hun trainingsperiodes verblijven, maar ook talloze amateurs, cyclorijders, liefhebbers en toerfietsers. Jaarlijks reizen tienduizenden van hen naar de Costa Brava, waar het met de bergen in het achterland goed toeven en relatief niet duur is. Het gebied is daardoor een trekpleister om een week lekker (intensief) te kunnen trainen en tegelijkertijd te genieten van de temperatuur, de Spaanse sfeer en de mooie natuur rondom Girona. Ten noordwesten van de stad ligt b.v. bij Olot een bijzonder gebied met oude vulkanen: Parc Natural de la Zona Volcanica de la Garrotxa.

Voorts bevinden zich in de nabije omgeving van Girona talrijke toeristische trekpleisters, waaronder natuurlijk het mondaine en sfeervolle Barcelona met zijn vele culturele hoogtepunten of Figueres met het interessante Dali-museum. Maar Girona heeft zelf ook een gevarieerd aanbod aan sportieve en recreatieve voorzieningen, waaronder het fraaie 18 holes golfterrein van de Girona Golf Club.

Girona in Spanje

In dit deel van Spanje kun je goed fietsen op relatief vlakke wegen langs de kust. De klimmetjes, die vanaf de Middellandse zee het binnenland in lopen, zijn niet te lang en komen tot ca. 400 m. Aan de westkant van de stad liggen heuvels en bergen, waar de profs graag hun rondjes en trainingskilometers maken. Bij goed weer kan je in mei naar 1700 hm klimmen. Op een uur reisafstand per auto liggen cols van 2000 hm in de Spaanse Pyreneeën, die al geopend zijn. Andere cols van 1000 hm fietsen we vanuit de verblijfslocatie. Ze liggen in een aantrekkelijk middengebergte met een smal, stil en bochtig wegennetwerk. Daardoor kunnen we in deze trainingsweek afwisselende fietsparkoersen tussen de 80 en 160 km voor een juiste opbouw en adequate trainingsimpuls.

Accommodatie Girona

Het zal niet verbazen dat deze regio rijk is aan campings om er een echte vakantie van te maken

Ibis Girona Costa Brava (4 KM), Ibis Budget Girona Costa Brava (4 KM) en Camping Solmar (44 KM)

Landhuis Can Tallada in Bordils, heeft ervaring met het “verzorgen” van fietsers. Weten wat nodig is om een fietsvakantie tot een onvergetelijke ervaring te maken.

Voor recreatief, sportief of zakelijk genieten. Gerona! Op nog geen 2 uur vliegen vanaf een Nederlandse luchthaven. Op 1 uur rijden van Barcelona. Binnen een uur per auto naar de Pyreneeën. 20 minuten van de stranden van de Costa Brava.

Waar u met 2 maar ook met een grote groep(tot 34 personen) kunt verblijven. In 14 kamers. Verdeeld over 4 verschillende Casas. Met behoudt van privacy. Gelegen in het prachtig middeleeuws dorpje Bordils.

Met op maat arrangementen voor elke type fietser. landhuis Can Tallada

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *