Fietstassen inpakken zeven tips

Fietstassen inpakken is eigenlijk heel eenvoudig, zeven tips.

1 evenwicht en balans


Zo min mogelijk meenemen is eigenlijk het beste uitgangspunt als je op fietsvakantie gaat; tenslotte moet je alles toch meeslepen. Daarnaast is het van belang het gewicht zo evenwichtig mogelijk over de fiets te verdelen, links-rechts en voor-achter. En liefst het gewicht zo laag en zo dicht op de fiets als mogelijk.

Als je met volledige uitrusting op pad gaat kun je alles achterop stapelen, maar dat  zal de bestuurbaarheid  van je fiets niet ten goede komen. Verdeel de bagage, ook als het wat minder is, ook over achter en voortassen. Een evenwichtige verdeling zorgt niet alleen voor meer balans en beheersing van de fiets maar is ook een stuk beter voor de fiets zelf, wielen en spaken, en niet te vergeten rug en armen.

2 houd wat marge

Houd wat ruimte over als je de tassen thuis inpakt, je zult sowieso ruimte voor het eten moeten reserveren. En er is altijd kans dat je iets unieks tegen komt dat gekocht moet worden en mee moet. Of dat het weer toch warmer/kouder was dan gedacht en je extra kleren gaat aanschaffen.

3 alles zijn plek

Geef alles zijn vaste plek. niks zo vervelend als elke keer alle tassen te moeten doorlopen op zoek naar de haringen. Maak een plan, markeer de tassen en je blijft een hoop gezoek bespaart.

4 nodig? voorin!

Als je zeker weet dat je iets onderweg nodig hebt hoort het bovenop te zitten en bij voorkeur in de stuurtas en anders wel in je voortassen. Buitenvakjes van je achtertassen zijn weer zeer geschikt voor onderhouds- en reparatiemateriaal. Als het meezit heb je het de hele vakantie niet nodig maar anders zit het goed bereikbaar.

5 thuis inpakken

Het heeft weinig nut bagage thuis in koffers te pakken en pas ter plekke alles in je fietstassen te doen. Pak thuis je fietstassen in dan weet je zeker dat alles past en zijn plek heeft,  draai eventueel een oefenrondje en neem spul voor onderweg in een aparte tas of koffer mee.

6 waardevolle spullen

Ortlieb is de uitvinder van de waterdichte fietstassen met de rolsluiting. Veel mensen sluiten de tassen door de uiteinden van de rol rechtstreeks aan elkaar te klikken. Op deze foto ziet u de enige juiste manier. Door middel van de schouderband en het haakje.
Ortlieb is de uitvinder van de waterdichte fietstassen met de rolsluiting. Veel mensen sluiten de tassen door de uiteinden van de rol rechtstreeks aan elkaar te klikken. Op deze foto ziet u de enige juiste manier. Door middel van de schouderband en het haakje.

Steeds meer vakantiefietsers gaan met een heel assortiment van waardevolle elektronica op pad, laptop, tablet, camera, GPS en dat nog los van de gewone kostbaarheden als geld, pinpassen en identiteitsbewijzen. Net als voor de gewone reiziger geld ook voor de vakantiefietser de nodige voorzichtigheid. Echt onmisbaar en waardevol gaat in de stuurtas die je altijd meeneemt. Sommige  stuurtassen zijn voorzien van een slot.

Fietstassen kun jeook  aan de fiets vastmaken met een slotje, de nieuwste series van onder andere Vaude hebben daar zelfs een apart kabel voor. Vind je een slot teveel gedoe dan kun je de tassen ook vast maken met een kleine carabiner. Dat helpt niet tegen de echte dief maar voorkomt wel het weggraaien

7 de elementen

Pak altijd alles waterdicht in, niks zo vervelend als een onverwachte regenbui en een partij natte kleren, laptops reageren ook niet  goed op nattigheid  en een natte slaapzak is helemaal een onprettige en ongezonde ervaring. Zon en met name hitte is een andere factor. Elektronica kan daar niet zo best tegen.

Kijk bijvoorbeeld bij bever.nl of fietsvakantiewinkel.nl voor goede waterdichte fietstassen

En zo pak je in

Ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *