Vuurwerk vrije vakantieparken 2019/2020

Voor een groep mensen is oud en nieuw zonder vuurwerk ondenkbaar. Tegelijkertijd is er een groeiende groep mensen die de overlast met oud en nieuw niet vinden opwegen tegen de lol. Daarnaast is er ook een groep mensen die gewoon last hebben van het lawaai en/of de rook. Denk aan mensen met astma of kleine kinderen en vergeet de huisdieren niet. Het aantal vakantieparken waar geen vuurwerk is toegestaan groeit de laatste jaren gestaag, al zijn er ook afvallers.

De parken zaten voor 2018/2019 al snel vol. Wil je in 2019/2020 vuuwerkvrij logeren wees er dan op tijd bij. Onderstaand de voorlopige informatie voor 2019!

Vuurwerkvrije Vakantieparken Landal

Landal was een van de eerste grote ketens die serieus aan de slag ging met vuurwerkvrije parken en ook voor Oud & Nieuw 2019/2020 hebben ze nog vijf  parken waar vuurwerk niet is toegestaan, de grens ligt bij sterretjes. De parken zijn :Strand Resort Nieuwvliet-Bad (Zeeland), Miggelenberg (Veluwe, Gelderland), Hunerwold State (Drenthe), Orveltermarke (Drenthe) en Duc de Brabant (Noord-Brabant). In de overige parken is vuurwerk wel toegestaan. Een overzicht en aanbiedingen vind je op de site van landal

De parken Landal Coldenhove en Landal Reevallis  zijn sinds de jaarwisseling 2017-2018 niet meer vuurwerkvrij. Het aanbod is dus afgenomen. Aangezien de vuurwerkvrije parken de vorige jaren al uitverkocht waren is het dit jaar nog meer zaak er op tijd bij te zijn.

Droomparken

Droompark de Zanding op de Veluwe was alweer een aantal jaren vuurwerkvrij, de status voor 2019/20 is onbekend. Wel mag hier net buiten het park vuurwerk afgestoken worden.

Vuurwerkvrije parken Hogenboom

Hogenboom heeft een 8-tal parken die vuurwerkvrij zijn:

Vakantiepark Herperduin (Noord-Brabant), Landgoed ’t Wildryck (Drenthe), Buitenplaats Marke van Ruinen (Drenthe), Park Scorleduyn (Noord-Holland), Appartementencomplex Bosch en Zee (Noord-Holland) en Villapark Akenveen (Drenthe)

Efteling Bosrijk & Loonsche Land

Op deze vakantieparken van de Efteling is wel een vuurwerkshow maar mag je zelf geen vuurwerk afsteken. De show is in het park zelf dus op de parken is geen vuurwerk.

Center Parcs vuurwerkvrij?

Voor zover nu bekend heeft center parks geen vuurwerkvrije parken. Wel verzorgen de meeste parken een vuurwerkshow, idee is dan dat de gasten zelf minder vuurwerk afsteken.

Is een vuurwerkvrij vakantiepark ook vuurwerkvrij?

De parken doen er alles aan om vuurwerk afsteken op het park te voorkomen, helaas kan een bungalowpark buiten de hekken niet de wet voorschrijven. Als het park grenst aan een weiland waar de plaatselijke bevolking gaat carbid-schieten zit je alsnog in de knallen.

 1. Informeer voor het boeken naar ervaringen van voorgaande jaren. Lees reviews
 2. Boek een huisje midden in het park of kijk op google maps naar de omgeving.

Daarnaast zijn er parken die het afsteken van vuurwerk tot een deel van het par beperken

2 gedachten over “Vuurwerk vrije vakantieparken 2019/2020

 • 4 maart 2018 om 20:08
  Permalink

  Wij zijn dit jaar voor de tweede keer op het droompark de Zanding geweest. Eerste jaar geen problemen rustige jaarwisseling gehad. Maar de jaarwisseling van 2017 naar 2018 is toch wel anders verlopen. We hadden een groter huisje niks mis mee erg netjes, maar het vuurwerk wat dus bij ons huisje werd afgestoken en op het park zelf tja daar ga je niet voor naar een vuurwerkvrijpark. Kijk ze hadden net buiten het park een mooie vuurwerkshow geregeld goed verzorgd niks mis mee. Maar bij het zwembad en bij huisje werd gewoon vuurwerk afgestoken. En een ieder heeft zijn reden om naar zo´n park te gaan en respecteer dit gewoon, ga anders niet op een vuurwerkvrijpark verblijven. Maar wat nog erger is dat je een mail stuurt en hier een melding over maakt naar Droomparken en eerst snel reageren maar nu al 2 maanden doodse stilte. heb op 21 februari 2018 nog een mail gestuurd, maar niks meer op gehoord. Echt slecht van Droomparken en wel pronken bij eigen huis en tuin.

  Beantwoorden
 • 1 januari 2017 om 20:51
  Permalink

  Begin niet aan Landal Duc Brabant om voor veel geld tijdens de jaarwisseling het vuurwerk te ontsnappen. Er wordt keurig in de gaten gehouden dat men op het park geen vuurwerk afsteekt doch naast de slagboom (ja, echt ernaast!) staat een huis en die mensen hebben gisteren 31-12-2016 enorme hoeveelheden vuurwerk staan af te steken. Meerdere mensen waren des duivels want vele huisdieren in doodsangst. Tijdens het boeken en zelfs op het park wordt gezegd dat er afspraken zijn met de boerderijen in de omgeving en ook met het chaletpark dat tegen Landal aan staat op geen 100 meter. Nou die afspraken kun je op je rug schrijven want dat hele chaletpark was in vuurwerk gehuld. Landal haalt flink geld binnen in deze week en als je klaagt dan zegt men doodleuk dat men niet kan handhaven betreffende de boerderijen en chaletpark dus dikke pech en centen weg. NIET HEEN GAAN MENSEN, tenzij u knallen wilt horen en vuurwerk wilt zien.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *