Langs de Moezel en Saar

Terwijl de boot over de rivier vaart,  op weg naar de volgende overnachtingsplaats, fietst u langs de rivier en geniet u van de prachtige vergezichten. Een vakantie van Boat-Bike tours is de perfecte combinatie van ontspannen, genieten en verder  trekken. U heeft geen gedoe met dagelijks de bagage inpakken: dat blijft aan boord. Daarom heeft u ook het voordeel dat u zonder zware bepakking kunt fietsen. En als u een dag geen zin heeft om te fietsen, dan blijft u aan boord.

Een van de mooiste fiets-vaar-vakanties van Boat-Bike tours is de route van Saarburg naar Koblenz. Eerst volgt u de rivier de Saar, die in Trier in de rivier de Moezel uitkomt. Fietsend langs de wijngaarden kunt u onderweg heerlijk genieten van een fles moezelwijn, een bezoek brengen aan een bottelier of aan een plaatselijke wijnboerderij. De Saar en de Moezel kronkelen zich door het landschap heen. Elke bocht biedt weer een ander prachtig uitzicht. De hellingen met de wijngaarden en de dorpjes met de karakteristieke vakwerkhuizen vormen een fantastisch en betoverend landschap. Omdat de fietspaden langs de rivieren zijn aangelegd, is de route vrijwel vlak en zonder hellingen. Mocht het toch te zwaar worden, dan is er altijd een prima begeleiding om u te helpen.

  • , let op deze wijkt af van de beschreven reis.
Saar Orscholz

De reis begint in Saarburg om via Trier, waar u natuurlijk de overblijfselen uit de Romeinse tijd zoals de Porta Negra moet hebben gezien, Bernkastel met haar gezellig marktplein in Alken te komen. Het laatste stuk brengt het schip, de MS Patria, u van Aken naar Koblenz. Het is ook mogelijk om de route in omgekeerde volgorde te doen of de vakantie te verlengen over de Rijn en de Neckar van Koblenz naar Bad Wimpfen.

Accomodatie

Overnachten in de Moezel / Saar regio
Landal Warsberg (1 KM), Landal Hochwald (29 KM), Landal Sonnenberg (58 KM) en Park Bostalsee (64 KM)

Boat-Bike Tours

Momentje, we halen het aanbod voor u op

Ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *