Fietsen op de wijnroute in de Elzas

De Elzas is een prachtig gebied om er een aangename actieve vakantie houden. Fietsers weten deze regio met 2000 kilometers aan fietsroutes inmiddels goed te vinden. Want fietsen in de Elzas betekent goed bewegwijzerde fietsroutes en de mogelijkheid om de fiets gratis met het openbaar vervoer mee te nemen. Naast MTB-trails en kuitenbijters in de Vogezen is het voor families ontspannen fietsen over jaagpadden langs kanalen en langs de Rijn.

elzas-wijnroute

Voor de fietsende liefhebber van wijn is er de  Elzas Wijn fietsroute  langs diverse wijngaarden. De route bestaat uit twee trajecten van samen iets meer dan 250 kilometer. Meer details vind je op elzasopdefiets.nl

De noordelijke route gaat door de Vogezen van Wissembourg naar Molsheim. De zuidelijke sluit hierop aan van Marlenheim naar Thann.

Vooral in het najaar, wanneer de druivenoogst in volle gang is, is het hier natuurlijk heel bijzonder te fietsen. Overnacht dan ook nog eens in een van de 40 fietsvriendelijke hotels, verenigd in Cyclhotels en je komt dankzij de fietsende gastheer of gastvrouw alles te weten over leuke weggetjes en bijzondere wijngaarden.

Fietsen in de Elzas

Bikeline heeft een routegids (Ook te koop bij fietsvakantiewinkel) met circa 1500 kilometer aan fietsroutes door de Elzas.

Elzas Radweg (Ook te koop bij fietsvakantiewinkel)

Fietsroutes zoals fietsen naar rome (Ook te koop bij fietsvakantiewinkel en bol.com) komen door de Elzas. En tenslotte is fietsen in de Elzas goed te combineren met tochten in het aangrenzende Saarland.

Hotels rond Schlettstadt

Ibis Budget Selestat (10 KM), Ibis Styles Colmar Nord (19 KM), Hotelf1 Colmar Parc Expositions (19 KM), Mercure Colmar Centre (23 KM), Ibis Colmar Centre (23 KM), Ibis Budget Colmar Centre Ville (24 KM), Ibis Styles Colmar Centre (24 KM) en 5 Terres Hotel & Spa Mgallery (25 KM)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *