Fietsvakantie Bodensee

Mainau Bodensee
Mainau Bodensee

Een fietsvakantie rondom de Bodensee is een vakantie in drie landen: Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland. U kunt natuurlijk zelf het meer rondfietsen of u kunt uw vakantie laten regelen. Uw bagage wordt dan vervoerd, de overnachtingen in goede hotels zijn geregeld en als u wilt, kunt u een fiets (e-bike mogelijk) huren.

Rondje Bodenmeer

Welke keus u ook maakt, de route is vlak en goed bewegwijzerd met de routebordjes “Bodensee-Weg”. Meestal fietst u over fietspaden en soms over autoluwe wegen. De route begint bijvoorbeeld in Bregenz, Oostenrijk, en gaat dan via de Rijndelta naar Rheineck om hier de grens met Zwitserland over te steken. In Zwitserland vervolgt u de route langs oude en gezellige plaatsen, zoals Arbon en Rorschach. Fietsend heeft u vaak prachtige uitzichten over de Bodensee en het omliggende landschap. Onderweg zijn er genoeg mogelijkheden om te pauzeren voor een lunch, een museumbezoek, zoals het Napoleonmuseum in Arenenberg  of rond te dwalen in schilderachtige plaatsjes zoals Stein am Rhein.

Langs de Rijn

Een ommetje van 52 kilometer naar de breedste watervallen van Europa, te weten de Rheinfall bij Schaffhausen, mag u natuurlijk niet missen. De route gaat vervolgens via Radolfzell naar de fietsvriendelijke stad Konstanz in Duitsland. Onderweg is het mogelijk om eilandjes als Reichenau, bekend om haar uitzichten en Mainau, het bloemeneiland, te bezoeken. Varen kunt u trouwens op diverse plaatsen, bijvoorbeeld om de route in te korten. Zo kunt u bij Wallhausen het meer moet oversteken naar Überlingen. Aan de overkant fietst u dan verder. Vanzelf komt u dan in Friedrichshafen, ook wel bekend als Zeppelinstad.

U bent nog steeds in Duitsland, waar de route verder gaat langs leuke en gezellige plaatsen, zoals Wasserburg en Lindau. De autovrije straten zorgen voor een aangename sfeer. Terug in Bregenz heeft u een afstand van circa 350 kilometer gefietst en heeft u een afwisselende vakantie met prachtige uitzichten gehad.

De route rond het meer is bewegwijzerd en prima op eigen gelegenheid te doen. Op de kaart staat de route die als gpx te downloaden is van bodensee-radweg.de

Maar als u behoefte heeft aan een tocht met bagagevervoer dan zijn er talrijke organisaties die fietsvakanties rond de Bodensee aanbieden.

Georganiseerde Fietsvakanties

Verschillende reisorganisaties bieden verzorgde vakanties rond de bodensee aan. Onder andere Pharos, Peter Langhout, effe weg, Kras, Fital en de jong intra

Fietsroutes en fietskaarten van de regio zijn te vinden bij bijvoorbeeld de fietsvakantiewinkel

Accommodatie rond Konstanz

Ibis Konstanz (2 KM), Ibis Styles Konstanz (3 KM), Ibis Budget Konstanz (3 KM), Ibis Friedrichshafen Airport (32 KM), Ibis Budget Winterthur (45 KM) en Ibis Winterthur City (45 KM)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *