Fietsvakantie Zwarte woud

Fietsen in het Zwarte Woud, dat is fietsen in het zuidwesten van Duitsland, tussen Frankrijk en Zwitserland. De regio heeft circa 60 tochten bewegwijzerd. Hierdoor fiets je langs liefelijke dorpjes en over verharde wegen. Er is altijd wel een plek om uit te rusten  en te genieten van het landschap of van iets lekkers uit de plaatselijke Konditorei. Houd er rekening mee dat het landschap heuvelachtig is. De klimmetjes kunnen af en toe best pittig zijn! En de afdalingen idem dito!

Sfeerimpressie natuur zwarte woud

Een fietstocht over een aantal dagen is de Schwarzwalder Radweg. Deze 375 kilometer lange  route gaat van Karlsruhe naar Lörrach. Deze Radweg is vanwege het heuvelachtige landschap vooral geschikt voor de geoefende fietser. Een vlakker alternatief is de Neckar Radweg, die zoals de naam al doet vermoeden, de rivier de Neckar volgt.

Mountainbike

Op onverharde wegen kom je geheid mountainbikers tegen. Het Zwarte Woud is zeer geliefd bij mountainbikers en daar heeft de regio goed op ingespeeld. Zo is er een uitgebreid netwerk van vele kilometers aan mountainbike-tochten, kun je leren te downhillen, en voor ervaren mountainbikers zijn er tracks over langere afstanden. Wat te denken van de 450 kilometer lange Bike Crossing Black Forest die je in circa 7 dagen door het zwarte Woud naar Zwitserland voert! Gegarandeerd adembenemende afdalingen en heftig klimwerk tussen de donkere dennenbossen.

Reizen Zwarte woud

 

Diverse reisorganisaties hebben fietsvakanties naar het Zwarte woud, al dan niet in combinatie met de Elzas en de Bodensee: pharos, de jong intra, activia tours, cycletours en snp

Ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *