fietsvakantie oostenrijk

Fietsvakantie Oostenrijk

De mooiste fietsroutes in Oostenrijk

Of je nu kiest voor het aftikken van Alpencols, avontuurlijk MTB of ontspannen langs de rivieren genieten van het landschap. Oostenrijk heeft een groot aanbod van fietsmogelijkheden. Oostenrijk is fietsvriendelijk met goed onderhouden wegen en doorgaans goed bewegwijzerde fietsroutes. Je kunt  in tegenstelling van wat je wellicht verwacht in een Alpenland, kiezen uit vele vlakke fietsroutes in Oostenrijk.

Er zijn talrijke lange afstand fietsroutes die vlak zijn met name langs rivieren: Donau, Inn, Drau om de bekendste te noemen. Daarnaast zijn er een aantal grensoverschrijdende routes die over de Alpen gaan zoals de Via Claudia Augusta  en hier kun je de pittige delen overslaan.

Voor mensen met een fietskar is het goed om te weten dat dit formeel niet toegestaan is maar in de praktijk geeft het geen problemen. Houdt wel goed rekening met andere verkeersdeelnemers : jij bent immers degene in overtreding.

Net als in vrijwel alle andere landen, met uitzondering van Nederland, mag je niet met zijn tweeën naast elkaar fietsen. Ook hier zul je in de praktijk geen problemen van ondervinden.

Sinds 31 mei 2011 is het in Oostenrijk verplicht voor kinderen tot en met 12 jaar om een goedgekeurde helm te dragen bij het fietsen

Donauradweg

fietsvakantie oostenrijk

Deze fietsroute loopt over prachtige vlakke en autovrije wegen, langs de Donau en is een van de klassieke fietsroutes van Oostenrijk. Onderweg is erg veel te zien. Zo staan er langs de groene heuvels prachtige kleurige huizen die een romantisch beeld geven. Ook kom je langs barokke steden zoals Linz en Passau, waar veel leven te vinden is. Geweldig om hier een bezoekje aan te geven! Verder kan je genieten van de natuur in de Wachau en zijn er indrukwekkende wijnheuvels rond Krems. Door over dijkjes te fietsen, zal je bij Wenen terecht komen. Een stad vol cultuur en muziek en dus zeker de moeite waard! Meer Donauradweg

Inntal

Deze fietsroute door het Oostenrijkse Tirol is ideaal voor gezinnen. Vanaf Imst, een kleine stad, fiets je langs de prachtig veranderende rivier de Inn. Je fietst tussen hoge bergketens en volgt de rivier stroomafwaarts. De reden dat deze route zo leuk is voor gezinnen, is dat het een prachtig gebied is met voornamelijk fietspaden en dat je langs bergmeertjes komt waar lekker kan worden ‘gebadderd’. Hiernaast kom je ook nog langs een speelpark en de grootste zomerrodelbaan van de Alpen! Een mooie combinatie voor ouders en kinderen dus. De stops zijn in leuke hotels en pensions waar kan worden uitgerust maar waar de kinderen ook genoeg te doen hebben. Inn-radweg

Salzkammergut

Op zoek naar een perfecte combinatie tussen mooie natuur en leuke activiteiten? Zoek dan niet verder! Deze fietstocht start in Salzburg en loopt door het prachtige Salzkammergut. Je fietst langs felblauwe meren, groene bergen met bos, bloemenvelden en mooie boerderijen. Ook zijn er in deze streek veel barokke kerken te vinden die een bezoekje waard zijn. Er zijn mogelijkheden tot boottochten over de Attersee. Of stop eens voor een wandeling in de Kühleiten. Vervolgens ga je via de Strub- en Glasenbachklamm terug naar Salzburg, een stad vol cultuur en bovendien de geboorteplaats van groot componist Mozart!

Meer fietsvakantie Oostenrijk

Reizen

Er zijn diverse mogelijkheden om uw fietsreis te laten verzorgen, meestal met bagagevervoer. Onder andere fietsrelax heeft verzorgde fietsreizen.

Fietsroutes Oostenrijk

Oosterijk kent heel veel korte en langere fietsroutes. Om te racen, te MTB’en en te toeren. Hieronder een beperkt overzicht van kortere en langere fietsroutes.

Fietsreizen aanbod Oostenrijk

Momentje, we halen het aanbod voor u op
Fietsvakantie met kinderen

Fietsvakantie met kinderen

Hoe beleef je de beste fietsvakantie met kinderen?

Fietsvakanties, ze zijn er in allerlei soorten en maten. Wellicht dat je al een ervaren trekker bent of alleen maar op de fiets naar het werk gaat. Hoe dan ook, een fietsvakantie kan voor iedereen een geweldige ervaring zijn en zeker voor kinderen. Een dergelijke vakantie met kinderen laat echter wel wat vragen opborrelen. Wat moet je bijvoorbeeld allemaal wel en niet meenemen? Waar kun je heengaan? Hoe lang kunnen de etappes zijn? Lees hier verder en ontdek alles wat je moet weten over een leuke en succesvolle fietsvakantie met kinderen. Lees verder

Limes Fietsroute

Limes Fietsroute

Limes is Latijn voor grens of pad. De Limes fietsroute is fietsen langs de noordelijke grenzen van het Romeinse Rijk. En zo deze grens volgend, kun je van de Noordzee naar de Zwarte Zee fietsen. De Romeinen begrensden hun rijk op een logische wijze, vandaar dat de route langs diverse rivieren gaat. Te beginnen met de Rijn, daarna de Main, de Efra, de Tauber, de Altmühl en dan de Donau.

Lees verder