Wandelen en fietsen aan het meer van Trasimeno

Aan het meer van Trasimeno (Lago Trasimeno, Umbrië) ligt Badiacca. Het is een camping, maar het adverteert zichzelf ook als een vakantiedorp. Badiacca is een prima uitvalsbasis om te gaan fietsen of te gaan wandelen in dit deel van Italië.

Fietsers kunnen direct vanaf de camping het fietspad langs het meer nemen. Bij de receptie zijn zowel een gedetailleerde (fiets)kaart als handige tips over de omgeving verkrijgbaar. Het fietspad en andere wegen rondom het meer van Trasimeno zijn in ieder geval aangenaam vlak en rustig. Ideaal voor het hele gezin! Al fietsend langs het meer kom je door pittoreske dorpjes met prachtige namen zoals Castiglione del Lago en Tuoro sul Trasimeno. Je ziet de mooiste vergezichten over het meer. Je fietst langs en soms door olijfboomgaarden en oude boerderijen. Je krijgt vanzelf het gevoel dat de tijd heeft stilgestaan. De route gaat langs oude vissersdorpjes en het natuurgebied “Oasi della Valle”. Voor de klimmers en fanatiekelingen is het mogelijk om via Casalini en Sanfatucchio over kleine heuveltoppen terug te gaan naar Badiaccia.

meer-trasimeno

Vanaf Badiaccia is er een 18 kilometer lange wandelroute uitgezet waarbij je in de voetstappen treedt van Hannibal. In 217 voor Christus vond de slag bij Trasimeno plaats: het Romeinse leger vocht tegen het leger van Hannibal. Dankzij archeologie is bekend dat de slag heeft plaatsgevonden in de vallei rondom Tuoro sul Trasimeno. Deze plaats is het startpunt van de Hannibal-wandeling. Met een kaart zijn diverse plaatsen terug te vinden, waardoor je het landschap gaat zien als een slagveld. Het is mogelijk om de route in verschillende en kortere etappes te lopen. Hiervoor is wel vervoer met een auto of een fiets nodig om bij het beginpunt te komen.

Bezoek de site

Accommodatie rond het meer van Trasimeno

Het zelf niet verbazen dat rond het meer en in de omgeving naast bovengenoemde camping nog  veel meer campings en andere vakantie onderkomens te vinden zijn. Zo het Camping Village Punta Navaccia of even verderop Camping Parco delle Piscine ( of via roompot Parco delle Piscine)

Ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *