Fietsen In Barcelona

Dat valt natuurlijk wel op, al die fietsen in Barcelona . Je verwacht het op en of andere manier niet. Maar Barcelona begint een heuse fietsstad te worden met fietspaden, diverse fietsverhuurorganisaties, rondritten per fiets en BiCiNg.

BiCiNg is het antwoord van Barcelona op het witte fietsenplan. Het is, zover ik weet, begonnen in 2007. Op steeds meer plaatsen in de stad kun je de rood-witte fiets uit het rek halen, een eind fietsen en bij een stalling op plaats van bestemming, de fiets weer parkeren. Als toerist kun je niet BiCeN, maar als inwoner van Barcelona wel. Lidmaatschap, pasje, wachtlijsten, het hoort erbij. Maar het werkt echt. Het is toch fantastisch om te zien dat die fietsen overal zijn en dat je per fiets dus overal kunt komen? De eerste jaren gingen nog gepaard met diefstal en vandalisme, maar inmiddels schijnen die problemen grotendeels opgelost. Idee voor Nederland-fietsland?

Als bezoeker van de prachtige mediterrane stad in Noord-Oost Spanje kun je de stad ook per fiets ontdekken. Houd wel de regels in de gaten, die eigenlijk gelijk zijn aan ‘onze’ regels: fietsen op het aanwezige fietspad (is inmiddels 120! kilometer van aangelegd), anders op de weg. Fietsbel en -verlichting zijn verplicht. Wel even anders: het is verboden om fietsen vast te maken aan andere fietsen, aan bomen en aan stoplichten. Grote kans dat je (huur)fiets dan wordt meegenomen. In de metro mogen de fietsen mee, als het maar in het weekend, vakantie of buiten de spits is.

fietsen-in-barcelona

Het leuke is te constateren dat er steeds meer aanbieders van fietsverhuur op de markt zijn. Zo is er Budget Bikes met degelijke oranje fietsen. Er zijn inmiddels diverse locaties waar je ze kunt huren. Ook zie je veel (Nederlandse) fietsers onder leiding van een (Nederlandstalige) gids. Bijvoorbeeld: Bajabikes, Cruising Barcelona, Orangemonkeys. De gids kent de weg, weet de leukste en mooiste plekjes en laat je Barcelona in al haar facetten zien. De meeste organisaties bieden verschillende tours in kleine groepjes aan. Zoals een tapastour, een fietstour naar Camp Nou of een Gaudi tour. Fietsconditie is niet vereist, maar houd er rekening mee dat sommige bezienswaardigheden op een heuvel liggen, zoals bijvoorbeeld Park Guell of het Olympisch Stadion. Maar ja, wat naar boven gaat, komt ook weer naar beneden!

Campings en Accommodatie rond Barcelona

Camping Resort Els Pins (47 KM), Camping Vilanova Park (50 KM) en Camping Caballo de Mar (56 KM)

Ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *