Fietstocht door en rond Berlijn

Als een van de meest populaire steden van Europa is Berlijn altijd een bezoek waard en wat veel mensen niet weten is dat de Duitse hoofdstad een echte fietsstad is. Inmiddels zijn er meer dan 1000 kilometer  aan fietswegen en komen er elk jaar meerdere kilometer bij. Al in 2004 is de stad begonnen met het aanpassen van de verkeerssituatie om deze meer milieu- en fietsvriendelijk te maken. De echte ‘Berliner’ zie je dan ook steeds vaker met zijn lievelingsfiets, de mountainbike, naar zijn werk gaan of in het weekeind een rondje door het park fietsen.

Het is dus niet verbazingwekkend dat ook steeds meer toeristen de stad op de fiets bezichtigen. Vooral in de zomer is fietsen veel prettiger dan reizen met een van de drukke stadstour bussen.

Verschillende fietsroutes door Berlijn

Evenals de rondleidingen te voet zijn er ook meerdere fietsrondleidingen door Berlijn mogelijk.

LEGO Architecture Berlijn - 21027

De klassieke tour gaat langs alle bekende bezienswaardigheden van de stad. Gestart wordt bij de Tv-toren bij het Alexanderplatz, waarna de mooie oude architectuur van de Hackesche Höfe de Potsdamer Platz en de Brandenburger Tor worden aangedaan. Veel bezoekers plannen al van tevoren een bezoek aan de Reichstag met zijn prachtige glazen koepel. Hier is een aanmelding vooraf inmiddels verplicht.

Fietsvakantie Citytrip Berlijn
CC : rs-foto

Langs de rivier de Spree of het beroemde park Tiergarten zijn mooie plekken voor een picknick waarna je vol energie de Siegessäule kan beklimmen. Als het regent zijn overal kleine en grote kroegen of restaurants te vinden.

Wie het echte Berlijn wil ontdekken moet iets buiten het bekende stadsdeel Mitte kijken. Door een rit door de hippe stadsdelen Neukölln, Kreuzberg en Friedrichshain krijg je een ander beeld van Berlijn. Deze stadsdelen hebben in de laatste jaren een ontwikkeling ondervonden en zijn populair geworden onder kunstenaars en muzikanten. Hierdoor hebben zich hier veel trendy restaurants en leuke cocktailbars gevestigd, maar ook bezienswaardigheden zoals Checkpoint Charlie en het Joods museum zijn in Kreuzberg te vinden.

De tocht langs de Mauerweg geeft een kijkje in de geschiedenis van de Naziheerschappij en de oorlog die een einde vond met de bouw van de Muur. De klinkers op de weg geven de oude loop van de muur aan en bij de Eastside Gallery, staan zelfs nog delen van de echte Muur, die beschilderd zijn door graffiti artiesten.

Wie een paar dagen in Berlijn verblijft kan de verschillende kanten van de stad ontdekken. Door de veelzijdigheid van de stad is Berlijn zeker een langer bezoek waard.

kras reizen verzorgt een 8 daagse fietsvakantie in en rond berlijn en potsdam.

Ibis Styles Berlin Mitte (1 KM), Ibis Berlin Mitte (1 KM), Mercure Berlin Alexanderplatz (1 KM), Mercure Berlin Checkpoint Char (2 KM), Ibis Berlin Ostbahnhof (2 KM), Mercure Hotel Berlin City (3 KM), Ibis Budget Berlin Potsdamer Pl (3 KM), Ibis Budget Ber Alexanderplatz (3 KM), Novotel Berlin Mitte (3 KM), Ibis Berlin Potsdamer Platz (3 KM) en Novotel Suites Ber Potsdamer Pl (3 KM)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *