Havel Radweg Duitsland

De Havel is een rivier die noordelijk van Berlijn bij Ankershagen begint en met een ruime bocht via Berlijn zelf uitmondt in de Elbe. Het is een van de vlakste rivieren in Duitsland, over een afstand van 325 kilometer is er een verval van slechts 40 meter.

In 2012 was deze fietsroute van het jaar

Noemenswaardige beklimmingen komen dan ook niet voor op de havelfietsroute. De route zelf is 385 km lang en volgt de rivier en de talrijke meren waar de rivier door stroomt, maar veel fietsers kiezen voor een kortere route die begint in de hoofdstad tot aan de Elbe. Doordat de rivier een flinke bocht maakt liggen de monding in de Elbe en de start maar 70 kilometer uit elkaar. Het is dus ook eenvoudig mogelijk terug te fietsen naar het begin en bijvoorbeeld de auto op te pikken.

Van en naar Berlijn zijn goede treinverbindingen vanuit Nederland, met vervoer voor fietsen (reserveren verplicht).

Een fietsvakantie langs de havel is ook prima te combineren met een bezoek aan Berlijn of een fietstocht rond Berlijn. Berlijn is een stad die prima per fiets te verkennen is. In Berlijn zelf stroomt de rivier de Spree die in Spandau uitmondt in de Havel.

Fietsgidsen Havel Route

Voor de fietsroute zijn verschillende fietsgidsen en fietskaarten beschikbaar Het bekendste routeboekje is de havel radweg gids (Ook te koop bij fietsvakantiewinkel) van bikeline.

Daarnaast maakt de Havel route deel uit van verschillende andere routes bijvoorbeeld de Hamburg-Berlijn route (Ook te koop bij fietsvakantiewinkel en bol.com) en de hanzefietsoute.

Er is een uitgebreide Duitstalige website met informatie

fietsgids-havel-radweg-bikeline-9783850004428-gps-wp

Ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *