Havel Radweg Duitsland

Havel Radweg Duitsland

De Havel is een rivier die noordelijk van Berlijn bij Ankershagen begint en met een ruime bocht via Berlijn zelf uitmondt in de Elbe. Het is een van de vlakste rivieren in Duitsland, over een afstand van 325 kilometer is er een verval van slechts 40 meter. Noemenswaardige beklimmingen komen dan ook niet voor op de havelfietsroute. De route zelf is 385 km lang en volgt de rivier en de talrijke meren waar de rivier door stroomt, maar veel fietsers kiezen voor een kortere route die begint in de hoofdstad tot aan de Elbe. Doordat de rivier een flinke bocht maakt liggen de monding in de Elbe en de start maar 70 kilometer uit elkaar. Het is dus ook eenvoudig mogelijk terug te fietsen naar het begin en bijvoorbeeld de auto op te pikken Lees verder

Fietsvakantie Citytrip Berlijn

Citytrip – Berlijn op de fiets ontdekken

Als een van de meest populaire steden van Europa is Berlijn altijd een bezoek waard en wat veel mensen niet weten is dat de Duitse hoofdstad een echte fietsstad is. Inmiddels zijn er meer dan 1000km aan fietsenwegen en komen er elk jaar meerdere kilometer bij. Al in 2004 is de stad begonnen met het aanpassen van de verkeerssituatie om deze meer milieu- en fietsvriendelijk te maken. De echte ‘Berliner’ zie je dan ook steeds vaker met zijn lievelingsfiets, de wendbare mountainbike, naar zijn werk gaan of in het weekend een rondje door het park fietsen.

Het is dus niet verbazingwekkend dat ook steeds meer toeristen de stad op de fiets bezichtigen. Vooral in de zomer is fietsen veel prettiger dan reizen met een van de drukke stadstour bussen.
Lees verder

Elbe dal Bij Schandau

Fietsen Van Berlijn naar Praag

Houdt u ook van een stedentrip op zijn tijd? Vindt u het ook lastig om te kiezen uit de overvloed aan prachtige steden? Bent u sportief? Dan moet u eens denken aan een fietstocht van Berlijn naar Praag.

U begint uw reis met een stedentrip naar Berlijn. U bepaalt zelf hoe lang u in deze stad wilt blijven. Vervolgens start uw fietstoch aan de rand van de stad. U kunt dat per S-Bahn doen of al fietsend.

Daarna zijn er verschillende routes naar Praag, uiteindelijk volgen ze allemaal de Elbe maar de aanloop verscilt. Lees verder