Fietsroute van het jaar 2019

In aanloop van de fiets- en vakantiebeurs die begint maart plaatsvindt in Utrecht zijn de nominaties voor de fietsroute van het jaar 2019 bekend gemaakt.

Tot winaar van fietsroute van het jaar is de vernieuwde oostzeeroute gekozen.

Nederlandse deel van de Limesroute

De totale limes route is 3000 kilometer lang. Het stuk door Nederland neemt hiervan circa 200 kilometer voor haar rekening.  De limes is de noordelijke grens van het Romeinse rijk. Deze grens volgt globaal de grote rivieren (daarboven was alles toch maar moeras) en loopt  van Katwijk aan Zee naar Berg en Dal.

Voor het Nederlandse traject plus de route tot Xanten is een apart gids verschenen. Wil je verder dan kies je beter deel 1 tot Regensburg

Sydostleden in Zweden

Nadat vorige jaar de Kattegattleden  gekozen is tot fietsroute van 2018 staat ook dit jaar een Zweedse route op de nominatie. Deze route loopt over een lengte van  275 kilometer van Växjo naar Simrishamn, zeg maar midden onderin.

Aan een route die de Sydostleden en de Kattegattleden verbind wordt nog gewerkt deze Sydkustleden wordt 270 kilometer lang

Véloscénie in Frankrijk

Deze route loopt van Parijs naar de abdij op Le Mont-Saint-Michel waarbij de de keuze hebt om via Versailles of Limours te fietsen. Dus als je naar Parijs gefietst bent dan kun je nog even door. De route kruist nog diverse andere lange afstand routes zoals de Vélo Francette

Ciro Bike Trail in Bosnië-Herzegovina

Oost Europa staat nog niet zo heel erg op de kaart als het gaat om toegankelijke fietsroutes. Deze International fietsroute van 150 kilometer is weer een mooie stap.

De route volgt een oude spoorlijn en is daarmee nergens echt zwaar. Naast de verharde route is er ook een mountainbike variant.

Oostzeeroute N8 in Denemarken

De Oostzeeroute is al een klassieker. De route is vernieuwd en draagt nu ook wel de naam N8 Baltic Sea Route. De route is ruim 800 kilometer lang en hoopt over diverse eilanden.

Verwar deze route trouwens niet met de Eurovelo 10 die ook wel de naam Oostzeeroute of Iron curtan route heeft. Die route is ruim 8000 kilometer lang en gaat helemaal rond de Baltische zee. De Deense N8 heeft eigenlijk weinig met de Oost (Baltische) zee te maken.

De uitslag wordt bekend gemaakt op de eerste dag van de fiets- en wandelbeurs

Ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *