MSR Carbon Reflex – Super lichte tenten

Op de fiets kun je redelijk wat bagage meenemen, meer dan in bijvoorbeeld je rugzak. Maar uiteindelijk zul je toch elke kilo mee moeten nemen. En de ruimte die je hebt is ook niet onbeperkt. MSR heeft een aantal ultra lichte tenten voor mensen die gewicht of ruimte belangrijk vinden en het niet erg vinden daarvoor ruimte en ook wat comfort bij de tent in te leveren. Ze zijn te vinden onder de naam Carbon Reflex. En hiervan zijn in 2016 nieuwe versies verschenen.

De stokken zijn gemaakt van extreem licht carboon, daar zit een flinke winst in, daarnaast is de binnentent volledige uit meshgaas. Een verdere gewichtsbesparing heeft MSR gevonden in de ritsen. De buitentent heeft namelijk in plaats van ritsen klittenband sluitingen in combinatie met haakjes.

De kale tent  weegt 660 gram in de twee persoons uitvoering, alles bij elkaar komt de tent uiteindelijk op net geen kilo.

MSR Carbon REFLEX

Uitvoeringen Carbon Flex

Er is ook een drie- en een eenpersoonsuitvoering.

Je kunt de buitentent ook los gebruiken maar je kunt niet eerste de buitentent opzetten en dan de binnentent erin hangen. Maar aangezien de tent snel op te zetten is is dat laatste wellicht niet een groot probleem. De tent is niet zelfdragend, hetgeen betekend dat hij pas staat als je de stokken aan de grond vastgezet hebt. De tent verzetten als je toch een bobbel onder je rug hebt is dus even iets meer werk.

De nieuwe versie ( 2016) heeft twee ingangen zodat je niet over elkaar heen hoeft te kruipen.

Kost circa 480 euro.

2 gedachten over “MSR Carbon Reflex – Super lichte tenten

 • 11 juli 2016 om 09:03
  Permalink

  De super licht gewicht tenten zijn leuk en aardig maar je betaald wel heel veel geld voor meerwaarde die je wellicht niet nodig hebt.

  De Vaude arco is een stuk zwaarder, maar heeft daarvoor ook een veel aangenamere prijs. Veel ruimte, stevig en een best compacte pakmaat.

  Prima tent voor de doorsnee vakantiefietser

  Beantwoorden
 • 16 juni 2016 om 09:48
  Permalink

  Ook mooi, de Nordisk Halland 2. In de LW uitvoering 1,5 kilogram. Tunnelmodel daardoor zeer stormvast. Buitentent eerst opzetten.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *