Fietsvakantie Marokko

Ben je een groot liefhebber van fietsvakanties en wil je graag een indrukwekkend stukje van de wereld zien? Boek dan eens een fietsreis naar Marokko en ontdek wat de wereld je naast Europa nog meer te bieden heeft. Er is nog zoveel meer dat je met de fiets kunt ontdekken tijdens een vakantie.

Fietsreis Marokko

Waarom maak je geen fietsvakantie door Marokko? Hier ervaar je de stilte van de Sahara, fiets je langs pittoreske lemen dorpjes en sta je onderweg oog in oog met kleurrijke steenwoestijnen. Dit fantastische land in Afrika biedt volop mogelijkheden om kennis te maken met cultuur, historie en ontspanning. Je maakt bijvoorbeeld kennis met de cultuur van de Berbers en je fietstocht kan bijvoorbeeld eindigen in het sprookjesachtige Marrakesh.

Verder heeft bever op zijn blog nog een lijstje met aanraders

Marokko -in geel de contouren- is zonder de geannexeerd westelijke sahara ruim tien keer zo groot als Nederland
Marokko is (zonder de geannexeerd westelijke Sahara) ruim tien keer zo groot als Nederland

Woestijn

Een fietsreis kan je ook brengen naar Ouarzazate door een woestijnlandschap met vele oases. Dit landschap wordt onder andere getypeerd door dadelpalmen en lemen dorpjes. Het is maar net hoe de route van jouw fiets vakantie eruit ziet. Zeker is in ieder geval dat je een vakantie tegemoet gaat die jij je gehele leven niet meer zal vergeten. Ongetwijfeld maakt een fiets vakantie door dit fascinerende land ongelofelijk veel indruk op je en keer je huiswaarts met een schat aan fietservaringen. Wie weet kom je volgend jaar weer terug om een ander stukje van het land te ontdekken!

Beste Fietstijd

Langs de kust kun je eigenlijk het hele jaar fietsen. In de woestijn is het in de zomer vaak extreem warm, daar fiets je het beste in de herfst-winter-voorjaar ( oktober – Begin mei ), waarbij je dan in de Hoge Atlas weer kans hebt op sneeuw in december – januari

ait-ben-haddou-marokko-kasbah

Georganiseerd Fietsen Marokko

Georganiseerde groepsreizen op de MTB tocht door het atlas gebergte.

Marokko fietsvakantie Links

Hotels in Marrakesh

Sofitel Rak Palais Imperial (2 KM), Novotel Marrakech Hivernage (2 KM), Sofitel Rak Lounge And Spa (2 KM), Ibis Marrakech Centre Gare (3 KM), Ibis Marrakech Palmeraie (8 KM) en Fairmont Royal Palm Marrakech (15 KM)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *