Fietsvierdaagse Appelscha : 4 - 7 augustus 2020

Vier dagen fietsen en genieten vanuit Appelscha van het Drents-Friese Wold, het Fochteloërveen en de Friese polders. Alle fietsroutes zijn bepijld.

Appelscha omgeving

Naar de website van de organisatie

Accommodatie Appelscha

In de buurt is buitenplaats de Hildenberg te vinden, iets verderop liggen onder andere Hotel-Restaurant De Zon (5 KM), Landal Hunerwold State (6 KM), Vakantiepark Het Drentse Wold (6 KM), Vakantiepark Het Drentse Wold (9 KM Fiets), Molecaten Park Het Landschap (9 KM), Vakantiepark Het Drentse Wold (9 KM Fiets) , Landgoed ’t Wildryck (10KM), en Landgoed Het Grote Zand (op 18 km fietsen), Molecaten Park ’t Hout (18 KM Fiets), Landhotel De Borken (22 KM Fiets) en Bungalowpark Het Hart van Drenthe (23 KM Fiets)

Fietsvierdaagse gemist?

Vanuit een van de accommodaties in Appelscha of Oosterwolde verken je natuurlijk ook eenvoudig op eigen gelegenheid de natuurgebieden op de grens van Drenthe en Friesland.

Met knooppunten fiets je zo een rondje om het Drents-Friese Wold:

91 – 63 – 61 – 62 – 68 – 59 – 14 – 12 – 21 – 23 – 82 – 87 – 85 – 83 – 91 (31 kilometer)

De andere kant op heb je een fietsroute naar het Fochteloërveen

Bovenstaande fietsroutes zijn samengesteld op de fietsroute planner van de fietsersbond en hebben geen relatie met de vierdaagse.

6 gedachten over “Fietsvierdaagse Appelscha : 4 - 7 augustus 2020

 • 13 juli 2018 om 21:53
  Permalink

  Graag willen wij ons met 4 personen aanmelden om deel te nemen aan de 4 daagse in Appelscha.
  Maar kunnen geen aanmelding formulier vinden hoe nu verder.
  Ook telefonisch geeft geen relaas.
  Ik zie de reactie tegemoet.

  Beantwoorden
  • 13 juli 2018 om 22:10
   Permalink

   ik zou graag verder helpen, maar deze site fietsvierdaagsen.nl is niet van de organisatie. En zo te zien is hun site uit de lucht.

   Beantwoorden
 • 7 augustus 2014 om 15:29
  Permalink

  Geachte M. Zomer,

  Graag wil ik u een antwoord geven op uw deels niet terechte kritiek. U was gewond bij hotel het Witte Huis en niet bij de Witte Berg (foutje). De dame bij de stempelpost gaf u een A4-tje met daarop allemaal telefoonnummers van medewerkers, schrijft u, en ergens een EHBO-nummer op de lijst. Er staat 4 EHBO-nummers op de lijst. Jammer, dat degene die u koos net niet bereikbaar was. Maar, er stonden nog 3 nummers op de lijst. Ik heb een gewonde deelnemer aan de telefoon gehad en gevraagd: ‘Waar bevindt u zich?’ ‘Het Witte Huis,’ werd er geantwoord. Binnen 15 minuten waren we (de EHBO) bij het Witte Huis. De dame van de stempelpost meldde dat u al weg was. Was geholpen door de meefietsende Thuiszorg. U had mij (EHBO) al gebeld, waarom niet even afgebeld/afgezegd? Als de politie u zegt 112 te bellen, ben u verbaasd en schrijft: ‘Euh… bij een schaafwond?!’ Waarom zoveel commotie als het ‘slechts’ een schaafwond was.
  Wij kunnen EHBO’ers in de buitenlucht (helaas) niet verbieden te roken. Ik ben het helemaal met u eens dat er niet gepraat behoort te worden over andere slachtoffers e.d.

  Dank voor uw bericht, het maakt ons nóg scherper.

  Namens EHBO Fiets4Daagse, dank hiervoor.
  H. Veenma

  Beantwoorden
  • 18 augustus 2014 om 09:24
   Permalink

   Geachte heer Veenma,

   Ikzelf was niet gewond. Dat lees ik ook nergens terug. En waarom muggenziften over ” Witte Huis” of “Witte Berg”? U doet net voorkomen of Donkerbroek een of andere grote stad is terwijl het een prachtig dorp is met bijna 2000 inwoners. Alsof er een Witte Huis én Witte Berg zou moeten zijn. Ik heb minstens 3 kwartier geen EHBO gezien en tijdens de andere dagen zag ik telkens 1 dame. Mag toch hopen dat er meerdere waren op meer dan 2000 mensen. Ik ben zelf werkzaam bij het Rode Kruis als EHBO-er en bij Noodhulp en ben bij de Sigma. Helaas had ik geen spullen bij mij. Was hier voor ontspanning in mijn vrije tijd. De schaafwonden waren vuil en er zaten zand en steentjes in. Dat moet even schoongemaakt en gedesinfecteerd worden en even ervoor zorgen dat er geen vuil bij kan komen wat gebeurd als je fietst. Ik was toeschouwer. Als een EHBO-post na 3 kwartier nog niet op komt dagen of even de moeite neemt om te bellen waarom zou ik dan opbellen dat de mensen vertrekken? De dame van de EHBO vereniging vertelde mij dat ze de telefoon in haar broek had zitten en daardoor niet hoorde. Ik heb 2 nummers gebeld. De een werd niet opgenomen en de ander heb ik tot 2 keer toe ingesproken. Ook andere mensen, ook vrijwilligers van de organisatie hebben vele malen geprobeerd de EHBO te pakken te krijgen. Dit zonder resultaat.
   Feit is dat er geen EHBO-er te bereken is, en ik vraag me af hoeveel er waren op deze goed bezochte dag.
   Hopelijk zorgt de organisatie dat de volgende keer zoiets belangrijks als eerste hulp wél op orde is.

   Veder wil ik u meegeven dat uw reactie erg onprofessioneel over komt. Zeker in het openbaar.

   Beantwoorden
 • 5 augustus 2014 om 18:15
  Permalink

  5 augustus 2014 eerste dag van de fietsvierdaagse in Appelscha. Op het terras in Donkershoek gevraagd waar ik de EHBO kon vinden. De “hotel de witte berg” had niets voor eerste hulp in huis werd er door een man en vrouw die daar werkzaam waren gemeld en stuurde mij door naar iemand van de organisatie van de fiets4daagse. De dame bij de stempelpost alhier gaf mij een A4tje met allemaal nummers van medewerkers waar ik ergens een EHBO nummer vond. Deze werd niet opgenomen. Ondertussen was er nog een gewonde door valpartij met schaafwonden op de knie ook op zoek naar de EHBO. Ook deze kreeg geen gehoor bij de medewerkers en 06 in het boekje gaf alleen maar een antwoordapparaat. Bij de politieauto werd door een agent gezegd maar 112 dan te bellen. Euh… Bij een schaafwond? Na enig oplapwerk van de slachtoffers zijn deze weer vertrokken zonder eerstehulp. Ik vraag me af hoe het mogelijk is dat er een fietstocht georganiseerd wordt zónder dat er een actieve EHBO post aanwezig is. Er waren op dag een al 1350 geregistreerde deelnemers! Misschien tijd om eens contact op te nemen met het “Rode Kruis”? Deze kan een groter gebied beslaan en maakt gebruik van verbindsapparatuur waarmee ze met elkaar in verbinding staan. Ik heb de 60 km gefietst en zegge en schrijven 1 rokende EHBO’er zien staan praten die vertelde tegen de organisatie wat een “slachtoffer ” had en dat ze zijn naam had genoteerd en dat ze dan zo contact op kon nemen met de huisarts want de man fietste deze week mee en nog meer privé informatie over de man. Dit kán mijn inziens niet! Hopelijk doet de organisatie hier iets mee.

  Beantwoorden
  • 20 juli 2015 om 14:23
   Permalink

   Geachte M. Zomer,

   Even voor de duidelijkheid, dit probleem speelt al meerdere jaren, maar de EHBO Appelscha treft geen enkele blaam, want wij worden niet ingezet bij dit evenement. Het gaat om de EHBO’ers van de Fiets4daagse Appelscha!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *