Van Gogh Fietsroute – fietsroute van het Jaar 2016

Voor het jaar 2016 is de nieuwe Van Gogh Fietsroute in Noord-Brabant verkozen tot Europese fietsroute. De al bestaande routes zijn in 2015 samengevoegd en  opgefrist in het kader van het Van Gogh jaar en maakt deel uit van de ambitie van Noord Brabant de fietsprovincie van Nederland te maken.

De route bestaat uit 5 rondjes van 65,50,32,56 of 30 kilometer die samen een fietsroute van 335 Kilometer vormen die heel Noord-Brabant van Oost naar West doorkruist. De som der delen is dus een langere route. Met de 5 losse etappes kom je langs vrijwel al het culturele erfgoed van deze schilder.  De afzonderlijke rondjes maken het praktisch om met eigen vervoer te fietsen je komt steeds weer terug bij je hotel/caravan/kamper/auto-naar-huis.

Van gogh fietsroute - impressie van de folder

De route en daarmee ook de beschrijving is op basis van het knooppunten netwerk. Dat betekend dus eenvoudig de route volgen.

In de routebeschrijving, die als pdf de downloaden is op de site van visitbrabant, staan talrijke bezienswaardigheden beschreven, al dan niet Van Gogh gerelateerd  En uiteraard ontbreekt een bezoek aan de geboorteplaats van Van Gogh, Zundert, niet en de plaats die bekend geworden is door Van Gogh: Nuenen. Origineel werk is langs de route alleen in Den Bosch te vinden.

Bospark ’t Wolfsven (9 KM), Wellness-Hotel Helmond (10 KM), Hotel-Restaurant Jagershorst-Eindhoven (20 KM), Kloosterhotel Willibrordhaeghe (20 KM), Landal Duc de Brabant (33 KM) en Hotel-Restaurant Boschoord (34 KM)

Van Nuenen naar Auvers-sur-Oise (Parijs)

Een heel ander soort tocht is met start in Nuenen, met een rondje Nederland naar Auvers-sur-Oise . En Eventueel  nog door naar Parijs. Deze route gaat ook door Zundert en Nuenen.

Deze route is beschreven door Sweerman Clemens in zijn routeboekje en is circa 900 kilometer lang. Deze route vormt een alternatieve route naar Parijs voor de befaamde route Onbegrensd fietsen naar Parijs van Paul Benjaminse. Of je combineert de twee tot een rondje Parijs.

Ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *