Knipselkrant voorjaar 2017

Over regenkleding

Op de site van de fietsersbond een uitgebreid artikel over ervaringen van hun leden met regenkleding.

Meer over fietsen in de regen

Verkiezingen 2017 & ’18

De Fietsersbond heeft op een rijtje gezet welke partijen de meeste positieve aandacht voor fietsers hebben. Dat zijn D66 en GroenLinks.

Daarnaast heeft dezelfde bond ook zijn eigen verkiezing, namelijk die van fietsstad 2018.

Op Pad Outdoor Awards 2017

Elk jaar zet op pad outdoorproducten in het zonnetje tijdens de uitreiking van de outdoor awards. En daar zitten elk jaar ook producten bij die geschikt zijn voor fietsen en fietsvakanties.

Winnaar in de rubriek kleding is de superlichte drielaags regenjas van Berghaus. Deze jas won ook al de Gold Outdoor Industry Award 2016. Voor wie tijdens activiteiten droog en warm wil blijven is dit een top keus. Goedkoop is deze jas helaas niet, voor driehonderd euro te koop bij onder andere bever.nl

De Vaude aqua serie fietstassen zijn winnaar in de rubriek (rug)tasssen. Heel vernieuwend is deze serie niet, maar wel duurzaam en milieuvriendelijk geproduceerd.

In de rubriek kamperen vinden we op plaats 1 en 2 tenten die voor fietskampeerders interessant zijn.

Op plaats 1 de Lofoten 1 ULW van Nordisk, deze tent weegt minder dan 500 gram en is ingepakt superklein. De tweepersoons versie is met een kleine 600 gram weinig zwaarder.

Uiteraard heeft de Lofoten weinig extra ruimte, hij is echt voor de minimalist. Wil je meer ruimte dan heb je op plaats  twee de MSR Hubba Tour 1. Deze tent is een stuk zwaarder en groter maar heeft dan ook een voortent/luifel waar desnoods je fiets in past.

Hubba Tour 1 Tent
Te koop bij o.a. de bever, de fietsvakantiewinkel (tour 2) en futurumshop

Fietsbeurzen 2018

Even vooruit kijken naar het voorjaar van 2018. Dan vindt namelijk de gecombineerde bike-motion, fietsbeurs en e-bike experience plaats. Drie beurzen met zoveel hun eigen doelgroep als veel overlap.

Ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *