drenthe cycletours

Fietsvakantie Drenthe

Drenthe FietsvakantieDrenthe is met zijn ruimte, rust en natuur populair als fietsbestemming, dat is alleen al terug te zien in de grootste fietsvierdaagse van Nederland die in Drenthe plaatsvindt.

Fietsvierdaagse in Drenthe gemist?

snp heeft een fietstocht langs B&B’s van vier dagen. Zuster organisatie Pharos heefft een iets langere tocht, 5 of 7 dagen fietsen met bagagetransport .

Kras heeft een aantal fietstochten door Drenthe .

tui biedt een standplaats fietsvakantie rond Dwingeloo.

Liever wat luxe?

Maak Landhotel de Borken tot je uitvalsbasis in verken het Dwingelerveld en de weerribben.  In de omliggende natuurgebieden kun je het fietsen ook afwisselen met wandelen.

Kamperen

Voor liefhebbers van kamperen is er de natuurkampeerroute Drenthe, een tocht van kleine 400 kilometers langs verschillende natuurkampeer terreinen. Door het ruime aanbod zijn er eenvoudig korte kindvriendelijke dag etappes te maken.

Lees verder

limburg maastricht martinus kras fietsvakantie

Fietsvakantie Limburg

Omdat Limburg een van de plekken in Nederland is waar je iets van kuitenbijters vindt, is vooral het zuiden razend populair bij (race)fietsers.

En eigenlijk zijn de heuvels is het er te druk geworden om nog relaxed te fietsen. Daarnaast vinder er zo’n beetje elk weekeind wel toertochten of wedstrijden plaats. Waardoor delen afgesloten zijn voor fietsers die niet deelnemen aan deze tocht of wedstrijd.

Moet je (Zuid-)Limburg dan maar mijden? Als je niet van deze drukte houdt zekers. Maar er zijn nog mogelijkheden zat als je de heuvels weet te mijden. Zo vind je langs de Maas hele andere fietsers dan op de Cauberg.

limburg maastricht martinus kras fietsvakantie

Nog een keertje terug naar Limburg? Kras reizen heeft enkele fietsreizen naar het zuiden in haar aanbod. Onder andere een single groepsreis vanuit een vast hotel maar ook een individuele fietsreis rond Valkenburg

Lees verder
Limes Fietsroute

Limes Fietsroute

Limes is Latijn voor grens of pad. De Limes fietsroute is fietsen langs de noordelijke grenzen van het Romeinse Rijk. En zo deze grens volgend, kun je van de Noordzee naar de Zwarte Zee fietsen. De Romeinen begrensden hun rijk op een logische wijze, vandaar dat de route langs diverse rivieren gaat. Te beginnen met de Rijn, daarna de Main, de Efra, de Tauber, de Altmühl en dan de Donau.

Lees verder
Fietsvakantie in Nederland

Fietsvakantie in Nederland

Fietsvakantie in het eigen Nederland is  in opmars. Het hoeft allemaal niet meer zo ver en exotisch om toch een leuke vakantie te hebben. Fietsen in eigen land heeft zo zijn voordelen, geen verre reis heen en weer, eigen taal en bij nood of slecht weer ook zo weer thuis. Jammer is dat de meeste, vooral grotere, campings in Nederland bedroevend zijn en duur bovendien. Gelukkig zijn er ook goede en komen er steeds meer fietsvriendelijke mini en natuurcampings.
Lees verder