Fietsvakantie Thailand

Van de landen in Zuid-Oost Azie is Thailand een van de ontwikkelste, veiligste en vriendelijkste. Met een over het algemeen redelijk goed ontwikkelde infrastructuur en goede voorzieningen. Wil je dus kennis maken met fietsen in de tropen maar niet meteen het wildste avontuur induiken dan is Thailand een goede keuze.

Fiets Thailand niet meteen de meest geschikte voor een fietsreis door Thailand - CC Public Domain Pixabay
Afbeelding van Josch13 via Pixabay

Je maakt kennis met het boeddhisme, rijstvelden, tropische stranden, eeuwenoude tempels en meer recente geschiedenis zoals de Brug over de Kwai. Uiteraard afhankelijk van de route die je volgt.

Lees verder

Fietsvakantie China

fietsvakantie chinaDe Chinezen zelf fietsen heel veel, dus waarom zou je je daar niet bij aansluiten en China per fiets verkennen. Taal, visa regels en cultuur kunnen een drempel zijn. Kies dan voor een groepsreis zodat je volop kunt genieten.

Vooral op het platteland kom je nog veel chinezen tegen die zelf fietsen, in de steden is de auto enorm in opkomst. Behalve dat dit ten koste gaat van de luchtkwaliteit in de steden heeft het ook de nodige gevolgen voor de ruimte en verkeersveiligheid.
Lees verder

Fietsvakantie Sri Lanka

Wie is de mol 2015 vindt plaats in het voormalige Ceylon, de traan van India oftewel Sri Lanka.

Op zoek naar een avontuurlijke fietsvakantie bekijk dan eens deze reis bij SNP of bij Djoser

Uitgestrekte ‘bounty’-stranden, gastvrije bevolking, heerlijke curry’s, ruïnes, uitgestrekte theeplantages en een breed scala aan wildlife. Heel erg veel om te zien, te doen en te beleven. Maar vooral, het fietsen van en naar dit alles door de schoonheid van het eiland. Ga op safari in Yala National Park en maak kennis met een stuk Nederlandse geschiedenis in het fort van Galle.

Lees verder