Van Fietsvierdaagse naar fietsvakantie

Fiets u van huis uit de lokale fiets4daagse of is de deelname voor u een heuse mini-break met overnachtingen ter plaatste? Hoe dan ook als u geniet van een paar dagen lekker fietsen met kant en klare routes mooie onbekende landschappen, lekker eten en gezelligheid dan is een (groeps)fietsvakantie vast ook iets voor u.


En dan niet bepakt en bezakt eindeloos kilometers vreten om dan ’s avonds in een tentje te kramperen. Overzichtelijke afstanden, vervoer van bagage en fijne hotels. Bij sommige overnacht u ook op een boot: de fietscruise.

  • Kras : zelfstandig of in een groep. Busreizen naar Europese bestemmingen of lekker in eigen land.
  • Aktiva tours : groepsreizen of individuele reizen met overnachting op campings of hotels. Rondtrekken en standplaats reizen
  • Pharos reizen fietsvakanties voor stellen
  • De Jong Intra relax fietsvakanties in Europa
  • SNP Reizen met nadruk op natuur, ook speciale E-bike vakanties.

Vervoer is afhankelijk van de reis, soms gaat de fiets mee in de bus, met de eigen auto of wordt er ter plekke gebruik gemaakt van een huurfiets.

Luxe fietsvakanties Nederland

Geen gedoe, alleen maar genieten. Luxe fietsvakanties voor stellen. Ontdek de omgeving van Nijmegen, ‘s-Hertogenbosch, Maastricht, Utrecht en/of ‘s-Gravenhage. Verblijf een weekend of een midweek in een 4 of 5 sterren hotel, geniet van de fietsroutes die voor u zijn samengesteld en op de fietsnavigatie staan die wij u ter beschikking stellen, ontspan tijdens de ontspanningsmassage en vermijd stress door de aanwezigheid van onze mobiele fietsenmaker: Luxefietsvakantie.nl

Ver weg

Top fietsvakanties

Ontdekken

Overal in Europa zijn er leuke fietsroutes te vinden, voor iedere soort fietser is er wel een leuke route te vinden. Ook in ieder gebied is er wel een uitgestippelde fietsroute te vinden maar daarnaast kun je natuurlijk ook zelf een mooie route in elkaar zetten. Er zijn allerlei verschillende routeplanners die je kunt gebruiken. Dit in combinatie met tips van andere fietsers kan zorgen voor een mooie route, deze kun je dan ook weer zelf adviseren.

fietsvakantie-chili-argentinie

Uitrusting

Wanneer je gaat fietsen is je uitrusting erg belangrijk. Zeker wanneer je echt op fietsvakantie gaat is het belangrijk dat je uitrusting helemaal in orde is, je hebt veel dingen nodig voor onderweg maar er zijn ook zaken die niet nodig maar wel erg handig zijn onderweg. Daarnaast heb je natuurlijk nog de onnodige zaken welke je misschien beter thuis had kunnen laten. Vaak kom je hier gedurende de reis wel achter en wanneer je wat meer ervaring hebt kun je een inschatting maken wat nodig is en wat niet. Een fietstas, een tent, een slaapzak, een brander, een slaapmatje, goede kleding en schoeisel en een degelijke fiets zijn de belangrijkste zaken. Wat je verder niet mee hebt kun je altijd onderweg nog kopen.

Openbaar vervoer

Wanneer je ook met je fiets in het openbaar vervoer gaat, zoals trein en bus maar ook vliegtuig, is het belangrijk van te voren goed uit te zoeken welke mogelijkheden er zijn. Denk bijvoorbeeld aan het uitzoeken of je een kaartje nodig hebt. Of dat je misschien alleen tussen bepaalde tijden mag reizen met je fietsen en of je je fiets moet inpakken. Veel internationale treinen hebben wel de mogelijkheid tot het vervoeren van je fiets en je hebt zelfs fietsbussen in Europa.

Kamperen

Wanneer je gaat kamperen zijn er ook een hoop zaken waar je rekening mee dient te houden. Zorg natuurlijk voor een goede tent en slaapgerei, dit is logisch maar waar niet iedereen rekening mee houdt is dat je niet in ieder land en overal zomaar vrij mag kamperen. In veel landen is dit wel toegestaan maar je dient er dan bijvoorbeeld wel toestemming voor te vragen. Je kunt natuurlijk ook proberen bij een lokale boer aan te bellen en te vragen of je op zijn land mag kamperen. Natuurlijk heb je ook campings, van luxe tot standaard en ook hier zal je misschien niet altijd terecht kunnen. Het is dus een risico op de bonnefooi te gaan fietsen maar dit maakt het natuurlijk wel des te avontuurlijker!

Eén gedachte over “Van Fietsvierdaagse naar fietsvakantie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *