Fietsvakantie Thailand

Van de landen in Zuid-Oost Azie is Thailand een van de ontwikkelste, veiligste en vriendelijkste. Met een over het algemeen redelijk goed ontwikkelde infrastructuur en goede voorzieningen. Wil je dus kennis maken met fietsen in de tropen maar niet meteen het wildste avontuur induiken dan is Thailand een goede keuze.

Fiets Thailand niet meteen de meest geschikte voor een fietsreis door Thailand - CC Public Domain Pixabay
Afbeelding van Josch13 via Pixabay

Je maakt kennis met het boeddhisme, rijstvelden, tropische stranden, eeuwenoude tempels en meer recente geschiedenis zoals de Brug over de Kwai. Uiteraard afhankelijk van de route die je volgt.

De fietsvakantie zelf organiseren en fietsen op eigen gelegenheid kan prima, maar er zijn ook diverse organisaties die fietsreizen aanbieden.

Routes gaan bijvoorbeeld van Bangkok naar het op het schiereiland gelegen Krabi waar je na relaxen op de tropische stranden via Bangkok weer terug kunt vliegen. Andere tochten bezoeken het noorden, richting de gouden driehoek, waar de nadruk dan minder op strand en meer op cultuur en tempels ligt. Daarnaast is de fietsvakantie ook te combineren met een bezoek aan andere laden in Indochina

Hotels hebben een goede prijs kwaliteit verhouding en er zijn vrijwel overal guesthouses of hotels beschikbaar.

De vlucht is vanaf zo’n 650 euro te vinden. Voor een tropisch avontuur is het dan ook niet extreem duur. Vervoer van de fiets in het vliegtuig is het gebruikelijke uitzoekwerk. Je kunt wel direct vliegen. Binnenlandse vluchten zijn meestal voordelig ter plaatse te regelen.

De kwaliteit van het eten is vrijwel overal goed en gevarieerd, je moet alleen oppassen als je niet van heet eten houdt.

Fietsverhalen

Reis- en Fietsgidsen Thailand

Er zijn niet echt specifieke fietsgidsen voor Thailand, de fietsvakantiewinkel heeft een selectie van reisgidsen die handig kunnen zijn voor fietsers. op bol.com vind je een groter aanbod  algemene reisgidsen voor Thailand. De zwerver heeft een collectie wegenkaarten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *