Fietsvakantie Portugal

Net als in grote delen van Spanje zijn de zomers in Portugal heet en droog. Gecombineerd met de soms pittige klimmetjes geeft dat vooral het voor- en najaar de meest geschikte seizoenen zijn om in Portugal te fietsen. De inspanning wordt dan beloont met prachtige uitzichten in een landschap met kurkeiken, sinaasappel- en olijfbomen.

De Algarve heeft een van de mooiste kusten van Europa, de Atlantische oceaan op de grens van afwisselend woeste kliffen en mooie zandstranden


Portugal werkt aan een netwerk van fietsroutes de ecovias, vergelijkbaar met de via verdes in Spanje. Een ander netwerk van fietsroutes is te vinden op ciclovia.pt

Langs de kust van Portugal loopt het dat de Atlantische kust volgt tot aan de noord kaap in Noorwegen. Details en tracks zijn te vinden op de site van dit deel (Informatie over de hele Eurovelo 1).

 

De wegen zijn, met dank aan EU-gelden, meestal in prima conditie. De hoeveelheid gaten in de weg is te verwaarlozen in vergelijking tot een aantal jaren geleden. Wel hebben de wegen te lijden onder de hitte.

De Portugese automobilist houdt over het algemeen goed rekening met fietser. Toeteren is of het algemeen niet vijandig bedoelt maar als aanmoediging, groet of ter attentie.

 

Georganiseerde fietsreizen Portugal

Verschillende reisorganisaties hebben fietsreizen naar Portugal in hun pakket. Hier vindt je zowel fietsvakanties als trainingsreizen : Aktivatours, Fital, Primavera, SNP, Sawadee/Cycletours, Djoser en fietsrelax.

Met QNP Portugal fiets je in Midden Portugal langs Coimbra en door de leisteendorpen.

Momentje, we halen het aanbod voor u op

 

Fietsen in Portugal

Ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *