Fietsvakantie Portugal

Net als in grote delen van Spanje zijn de zomers in Portugal heet en droog. Gecombineerd met de soms pittige klimmetjes geeft dat vooral het voor- en najaar de meest geschikte seizoenen zijn om in Portugal te fietsen. De inspanning wordt dan beloont met prachtige uitzichten in een landschap met kurkeiken, sinaasappel- en olijfbomen.

De Algarve heeft een van de mooiste kusten van Europa, de Atlantische oceaan op de grens van afwisselend woeste kliffen en mooie zandstranden

Portugal werkt aan een netwerk van fietsroutes de ecovias, vergelijkbaar met de via verdes in Spanje. Een ander netwerk van fietsroutes is te vinden op ciclovia.pt

Langs de kust  loopt het  download gpx van de  download gpx. Deze eurovelo volgt de Atlantische kust door verschillende landen en regio’s tot aan de noordkaap in Noorwegen. Details en tracks zijn te vinden op de site van dit deel.

De wegen zijn, met dank aan EU-gelden, meestal in prima conditie. De hoeveelheid gaten in de weg is te verwaarlozen in vergelijking tot een aantal jaren geleden. Wel hebben de wegen te lijden onder de hitte.

De Portugese automobilist houdt over het algemeen goed rekening met fietser. Toeteren is over het algemeen niet vijandig bedoelt, maar als aanmoediging, groet of ter attentie.

Georganiseerde fietsreizen Portugal

Verschillende reisorganisaties hebben fietsreizen  in hun pakket. Hier vindt je zowel fietsvakanties als trainingsreizen: Aktivatours, Fital, Primavera, SNP, Sawadee/Cycletours, Djoser en fietsrelax.

Met QNP Portugal fiets je in Midden Portugal langs Coimbra en door de leisteendorpen.

Momentje, we halen het aanbod voor u op

Fietsroutes

Fietskaarten, fietsgidsen en reisgidsen

Fietsen in Portugal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *