Fietsvakantie Mallorca

Gelegen in de Middellandse zee voor de oostkust van Spanje, waar het een eiland van is, is Mallorca of Majorca een ideale bestemming om in het voor of na-seizoen nog een paar dagen lekker te kunnen fietsen. Veel racefietser maken hier hun eerste fietskilometers, maar ook voor de recreatiefietser is het een prima bestemming. Ook de korte vliegtijd en het aanbod van voordelige vliegtickets maken het een goede bestemming voor een korte fietsvakantie.

stadspoort porta del moll fietsvakantie

Verschillende reisorganisaties hebben pakketreizen, inclusief de mogelijkheid tot het huren van een (elektrische) fiets. Maar het eiland is ook prima op eigen gelegenheid te verkennen. De wegen zijn goed en het verkeer is fietsvriendelijk. Hoewel er weinig bewegwijzerde routes zijn is het geen probleem deze zelf samen te stellen.

Fietsen op Majorca

Gezien het heuvelachtige landschap kun je hier pittig fietsen, maar je kunt ook kiezen om relatief vlak langs de kust te fietsen. En met de opkomst van de elektrische fiets is het voor steeds meer mensen prima fietsen op Majorca. Elektrische fietsen hebben alleen een probleem om mee genomen te worden in het vliegtuig.

Ter plaatste zijn er veel verhuurbedrijven voor MTB, race- en toerfietsen. Elektrische fietsen nog maar sporadisch. Heb je klik-pedalen neem die dan mee.

Tenslotte kun je hier het fietsen ook heerlijk afwisselen met wandelen.

 

fietskaarten en fietsgidsen, maar ook wandelgidsen vind je bij de zwerver.nl. Nog meer gidsen voor race,tour en MTB bij de fietsvakantiewinkel.nl

Sunweb en Fred Rompelberg bieden fietsreizen gericht op de racefietser. Het aanbod varieert seizoensgebonden

In de zomermaanden is het op Mallorca vaak te warm om lekker te fietsen, maar dan is het in Nederland ook mooi genoeg, toch?

Ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *