Fietsvakantie Groot Brittannië

De wegen en fietspaden zijn over het algemeen prima verzorgd. De wegen zijn wel aangelegd met de auto ingedachte. Zo kunnen weggetjes, met name de kleinere, gemeen stijl zijn. Nooit extreem lang maar toch. Een weg duikt de diepte in en beneden kom je dan een bruggetje, drempel, haakse bocht, voorde of een combinatie van deze tegen. Je moet dan vol in de remmen om vanaf stilstand weer te gaan klimmen.

Veel weggetjes hebben hoge heggen aan weerszijden. Ze houden je fraai uit de wind maar beperken ook het overzicht.

De britse automobilist is doorgaans een gentlemen in het verkeer en zal je de ruimte geven als daar tijd voor is. Ervaring is dat met name de heren uit de city in grote SUV’s vinden dat er te weinig tijd is om hoffelijk te zijn.

Ze kennen fietsers niet zo goed en denken dat je net als een voetganger wel even een stapje opzij kunt doen. Hier kunnen de Britten nog wat leren van de Fransen

NCN Routes

 •  download gpx
 •  download gpx
 •  download gpx
 •  download gpx
 •  download gpx
 •  download gpx
 •  download gpx

EuroVelo’s

Door Groot Britanie lopen een drietal Eurovelo’s

Rondje Kanaal

Inmiddels zijn er twee beschrijvingen om een rondje kanaal te fietsen, waarbij je Engeland, Frankrijk en de kanaaleilanden combineert. Door de talrijke veerverbindingen kun je eenvoudig een route van de gewenste lengte bouwen voor Le Tour De Manche is daar zelfs een apart boekje voor. De routes zijn Le tour de Manche en fietsen rond het kanaal van Kees Swart.

Rondje Noordzee/Kanaal

Vanuit Nederland kun je ook een rondje Noordzee fietsen. Hierbij volg je de North Sea cyle route. Steek over bij Hoek van Holland naar Harwich, volg de Sustrans route 1 naar Londen en dan verder naar Dover. Hier neem je de veerboot naar de haven 16 kilometer ten zuiden van Duinkerke en ben je met 120 kilometer fietsen weer terug in Nederland.

LEGO Architecture londen - 21034
 • North Sea Cycle Route Nederland
 • North Sea Cycle Route Engeland
 • Alternatieve route van Harwich naar het zuiden, waarbij je Londen rechts laat liggen, is te vinden bij de fietsroute rond het kanaal Van Harwich voorbij Londen

Vervoer naar en in Groot Brittannië

Groot Brittannië ligt eigenlijk heel dichtbij, naar Rotterdam met de trein en dan verder met de tram of fietsen naar Hoek van Hollandnaar Hoek van Holland met de trein en overstekken naar Harwich is genoeg om Europa te verlaten en aan de andere kant, van de weg, verder te gaan. Ter plaatse kan je fiets eenvoudig weer mee in de regionale treinen.

Andere veerboten gaan vanuit Ijmuiden naar Newcastle of van Duinkerke naar Dover.

Of reis vanaf Rotterdam naar Hull.

De optie via de kanaaltunnel is uiteraard ook mogelijk De kanaaltunnel kun je door met een shuttle service. Alleen is daarna het meenemen van fietsen in de Thalys en TGV treinen een enorme puzzel van regels en (on)mogelijkheden. Dat probleem heb je ook als je met de trein naar Duinkerke wilt.

Fietsvakantie Engeland

Georganiseerde fietsreizen Engeland

Het aanbod van georganiseerde fietsreizen door Groot Brittannië is best beperkt. Aktiva tours en kras zijn reizen naar Kent te vinden

Momentje, we halen het aanbod voor u op

Ook leuk

2 gedachten over “Fietsvakantie Groot Brittannië

  • 2 maart 2017 om 06:55
   Permalink

   Hoi,

   deze website is geen reisorganisatie en ik weet zo ook geen reisorganisatie die deze trip aanbiedt.

   Wel ben ik op dit moment deze route meer aan het uitzoeken omdat we die wellicht zelf willen gaan fietsen.

   Grootste kostenposten zijn dan waarschijnlijk: oversteken met de veerboot, hotel londen, B&B’s onderweg als er te weinig campings zijn en treinvervoer als het te ver wordt.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *