Fietsvakantie Cuba

Op vakantie gaan naar Cuba was voor Nederlanders eigenlijk al langere tijd niet echt een groot probleem. Je had een hoop regels en speciale dollars maar je kon er wel gewoon heen. Nu het (handels)embargo en de reis beperkingen tussen Cuba en de VS aan het afnemen zijn voelt het ook beter en is Cuba als bestemming aan een opmars bezig.

Cuba Fietsvakantie

Cuba is een prima land om op de fiets te ontdekken. Natuur, muziek, cultuur, oude auto’s en vooral ook de mensen.  De bevolking is gastvrij en je kunt overnachten in de Casa’s zo maak je echt kennis. Het is een land in overgang, het strakke regiem van Castro wordt stapje voor stapje los gelaten. Cuba zal veranderen, ontdek het nu en kom over een paar jaar terug.

Ontdek een land zonder internet, fastfood en alles wat wij zo gewoon zijn.

fietsvakantie-cuba

Reisgidsen Cuba

Er zijn geen specifieke reisgidsen voor fietsers . Met de alleskunner van Lonely planet kom je een heel eind als het gaat om het ontdekken van Cuba (editie 2017)
Liever een Nederlandstalige gids? Dan is deze Capitool gids een aanrader

Informatie Cuba

Cuba is bijna drie keer zo groot als Nederland en langgerekt, als je van oost naar west steeds maar op de grote weg doorfiets zijn het ongeveer 1300 kilometer die je moet afleggen. Mits je veel tijd heb te veel voor 1 fietsvakantie zeker omdat je onderweg ook nog tijd over wilt hebben voor andere zaken dan alleen fietsen. Met een tweetal weken tijd en een kilometer of 700 kom je al door een flink deel van Cuba zoals bij deze reis bij sawadee. Welke trouwens ook een prima inspiratie is voor een route.

Dit veelzijdige eiland biedt natuur, cultuur en een tumultueuze historie. Relax op witte stranden,zwem in  azuurblauwe wateren, beklim gebergten en bezoek suikerrietvelden en citrusplantages.

Georganiseerde fietsvakanties

  • Djoser
  • SNP
  • Sawadee
  • Global cyclist bood een zelfstandige fietsvakantie met hulp, hun routes gaan over heel Cuba en je stelt zelf je reis samen o.b.v. de beschikbare tijd.

Trinidad

Trinidad

is na Havana de tweede stad van Cuba en met zijn koloniale pastelkleurige architectuur, die overal is hersteld, is dit de meest idyllische stad van Cuba. De stad is inmiddels UNESCO erfgoed en werd in 1514 gesticht door de Spaanse veroveraar Diego de Velázquez. Om de stad zelf liggen verschillende natuurgebieden. En ben je het fietsen moe dan reis je een stuk met de stoomtrein.

Varkensbaai

Lokaal staat deze baai bekend als Playa Giron en bij de Amerikanen als Bay of Pigs. Via deze baai wilde de CIA in 1961 Cuba binnenvallen en het regiem van Castro omverwerpen. Ter plaatse is een museum met de Cubaanse visie op het geheel. Het strand bevindt zich op 200 kilometer ten zuid oosten van Havana in het  Ciénaga de Zapata National Park. In de lagunes vind je Mantras en er zijn verschillende duikspots zoals Punta Perdiz en het Cueva de los Peces.

Castillo de Real Fuerza

Dit fort werd  vanaf 1558 gebouwd door de Spanjaarden en  is het oudste koloniale gebouw van Cuba en Amerika. Op een van de wachttorens staat een beeld van La Giraldilla, dat liefhebbers van Rum wellicht bekend voorkomt van het  label van de Havana Club Rum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *