Fietsvakantie Corsica

Het eiland van de schoonheid

De Fransen hebben een tweevoudige relatie met Corsica: ze beschouwen de bewoners een beetje als eigenzinnig, terwijl ze het eiland toch het “Ile de Beauté” of eiland van de schoonheid noemen. Het eiland gelegen in de Middellandse Zee ten zuiden van het Franse vasteland was voorheen ook wel bekend bij toeristen, maar werd toch relatief weinig aangedaan als zomerse vakantiebestemming en zeker niet voor een fietsvakantie.

De Tour de France voor het eerst op Corsica

De Tour de France van 2013 bracht hierin verandering. Voor het eerst in honderd jaar bracht de belangrijkste wielerwedstrijd ter wereld een bezoekje aan dit magnifieke eiland. Gedurende drie dagen werden ritten georganiseerd langs de kronkelende wegen van het binnenland en de majestueuze strandboulevards aan de kust. Menig wielerliefhebber geraakte gecharmeerd door de formidabele landschappen en de onweerstaanbare charme van dit eiland.

Meer fietsers verwacht op Corsica dankzij de Tour

Men verwacht dat het bezoek van de Tour de France een absolute boost zal betekenen voor het fietstoerisme op Corsica. Dankzij de indrukwekkende televisiebeelden weet elke fietsliefhebber nu hoe mooi het eiland is, en vooral, hoe leuk het moet zijn om daar te fietsen. Vooral de fietsers die houden van heuvelachtige wegen, groene landschappen en fenomenale zeezichten zullen hun hard kunnen ophalen bij een fietsvakantie op Corsica. Vergeet niet dat er vaak veel wind staat op Corsica – het is nu eenmaal een eiland – wat betekent dat je je heel degelijk zal moeten voorbereiden als je hier een fietsvakantie plant.

Het beste seizoen om te fietsen op Corsica

Corsica kan genieten van een mediterraan zeeklimaat, met hete zomers en milde winters. In de zomer kunnen de temperaturen oplopen tot een heel eind boven de dertig graden, terwijl je toch ook de winters niet mag onderschatten. Door de wind kan de temperatuur snel afkoelen en ook regenbuien mag je niet uitsluiten. In de lente staat het bekende maquis mooi in bloei en zijn de temperaturen nog niet drukkend heet. Ook de herfst kan aangenaam zijn tot in oktober.

Weinig vlakke wegen op Corsica

De wegen op Corsica zijn vrij heuvelachtig en je vindt er maar heel weinig echt vlakke wegen. Wel is het af te raden om veel bagage op de fiets mee te sleuren. Door de vele bergjes kan dit zwaar worden. Een betere optie lijkt ons te kiezen voor een vaste pleisterplaats en van daaruit ritjes te maken. Ben je opeens moe en wil je even uitrusten en tegelijk toch genieten van de omgeving? Dan kun je een rit maken met  het wereldbekende treintje dat over viaducten en doorheen tunnels tuft tussen alle grote steden van het eiland.

fietsvakantie ontmoeting op corsica

Waar op Corsica kun je lekker fietsen?

Behalve de monotone vlakke weg tussen Bastia en Porto Vecchio op de oostkust zijn eigenlijk alle Corsicaanse wegen leuk om te rijden. Vergeet niet de rotskust van Bonifacio aan te doen en op de westkust de fantastische weg die doorheen de sublieme Calanches de Piana loopt.

Onder andere SNP en cycletours verzorgen fietsvakanties naar Corsica

Kies liever voor een Camping? : Lacasa

Ook leuk

2 gedachten over “Fietsvakantie Corsica

 • 8 december 2014 om 22:36
  Permalink

  wij willen op corsica fietsen met bagage vervoer

  Beantwoorden
 • 21 november 2013 om 10:13
  Permalink

  Het treintje is inderdaad erg leuk, maar let op: hierin mogen geen fietsen vervoerd worden!! (Zomer 2013 zelf ervaren)

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *