Fietsvakantie Colombia

Colombia was jarenlang voornamelijk negatief in het nieuws: rebellen, drugs en elende. Die tijd ligt voor een groot deel achter de rug. Hoewel er nog gebieden zijn waar je als toerist beter niet komt is het vooral een prachtig land met mooie natuur en indrukwekkende landschappen. Waar je wel en beter niet moet wezen vind je terug op de site van het ministerie van Buitenlandse zaken.

Colombia staat bij steeds meer mensen in de belangstelling als vakantie bestemming. En nu seizoen 2019 van Wie is de Mol zich in Colombia afspeelt zullen dat er nog meer worden.

Behalve voor een gewone vakantie is Colombia ook prima geschikt als bestemming voor een fietsvakantie. De deelnemers aan WIDM2019 laten meteen in de eerste aflevering zien dat er prima gefietst kan worden.

fietsvakantie Colombia

Colombianen fietsen zelf veel recreatief. Wielrijders in strakke lycra pakken onderscheiden zich in niets van de versie die zich in Nederland op de weg begeeft.

In veel steden wordt op zondag de binnenstad vrijgemaakt voor fietsers
(en wandelaars, skaters etc.) onder de naam Ciclovía . Niet meteen iets waar je als vakantiefietser iets aan hebt maar het geeft wel het fietsvriendelijke karakter van dit land aan.

De hoofdstad Bogota heeft een van de grootste netwerk van fietspaden van Zuid-Amerika

Voor de vakantiefietser is het een avontuurlijke bestemming. Minder gebaande wegen en uitgestippelde routes zoals we die in Nederland en grote delen van Europa kennen.

Het terrein is heuvel- tot bergachtig je zit zo op  3 tot 4 duizend met hoogte. Troost is dat je in het binnenland al op een hoogvlakte op ruim 2 duizend meter zit.

En de afstanden soms lang. Maar over het algemeen zijn er voldoende voorzieningen overweg. De wegen zijn goed en de vele tolwegen zijn gratis voor fietsers. Veel routes gaan over de autowegen het is in Colombia normaal hier te fietsen

Colombia ligt op de route van de Panamericana de lange route door midden en Zuid-Amerika. Hier kom je de nodige fietser, uit met name de VS en Canada, tegen die deze tocht van 30 duizend kilometer fietsen.

Georganiseerde fietsvakanties Colombia

Op het gebied van georganiseerde fietsreizen naar Colombia is het aanbod nog niet zo heel groot.

Djoser heeft een active wandel- en fietsreis. Sawadee heeft een fietsvakantie van 13 dagen in haar programma met internationale groepen.

Toch liever niet fietsen maar van de natuur genieten? Snp heeft een natuur- en vogelreis naar Colombia

Ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *