Fietsvakantie China

fietsvakantie chinaDe Chinezen zelf fietsen heel veel, dus waarom zou je je daar niet bij aansluiten en China per fiets verkennen. Taal, visa regels en cultuur kunnen een drempel zijn. Kies dan voor een groepsreis zodat je volop kunt genieten.

Vooral op het platteland kom je nog veel chinezen tegen die zelf fietsen, in de steden is de auto enorm in opkomst. Behalve dat dit ten koste gaat van de luchtkwaliteit in de steden heeft het ook de nodige gevolgen voor de ruimte en verkeersveiligheid.

Het land is immens, je zult dus keuzes moeten maken. Een reis zoals die van Sawadee combineert een rondje lang de chinese muur en Guilin in het zuiden. Voor fietsvakanties is het zuiden van het land sowieso populair, het landschap kent hier vlakke dalen tussen hogere heuvels en bergen. Maar ook de regio Yunnan met de tijgerkloof en zijn Tibetaanse kloosters, is het bezoeken waard.
China is niet 1 land, het heeft vele culturen, volkeren en landschappen. Daarbij is het contrast tussen het platteland en de steden enorm.

Reisorganisaties fietsvakanties

Asian way of life heeft fietsreizen door China en/of in combinatie met Vietnam

Reisgidsen en fietsroutes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *