Fietsvakantie Vietnam

Fietsen in Vietnam is in opkomst, niet alleen fietsen de Vietnammezen zelf, ook de vakantieganger heeft Vietnam op de fiets ontdekt. De vraag creëert een goed aanbod van fietsvakanties door Vietnam. De meeste gaan door de Mekong Delta in het zuiden maar ook noorden of combinaties met buurlanden als Cambodja zijn mogelijk.

Zuid Vietnam

Fietsen in Zuid Vietnam is fietsen in de delta van de grote Mekong rivier. Geen bergen of heuvels, maar relaxed trappen langs smalle kanalen en uiteraard de Mekong. Fietsen in Vietnam betekent dat u het land intens ervaart. U hoort de geluiden van het land. U ziet de rijstvelden waar de boerenfamilies aan het werk zijn. U kunt stoppen wanneer u maar wilt, even pauzeren bij een fruit-of groentekraam is zo gedaan. Ook het eten van cashewnoten of een gebakken visje behoort uiteraard tot de mogelijkheden. En wat te denken van een pit-stop om prachtige foto’s van dit fascinerende land te kunnen maken? Met een fiets is het zo gedaan. Bovendien is Vietnam een land waar de fiets een gewoon transportmiddel is, u zult zich wat dat betreft gauw thuis voelen.

Beste reistijd Vietnam

Wel moet u rekening houden met de tropische temperaturen. Het is aan te raden om ’s ochtends vroeg te vertrekken zodat u dan optimaal kunt genieten van het fietsen. ’s Middags kunt u besteden aan het bezoeken van bezienswaardigheden of uitrusten aan het strand, afhankelijk waar u bent. De beste tijd om te reizen is na de regenperiode in december. Het is dan nog niet zo heel warm en het land is lekker fris en groen

Fietsen in Zuid-Vietnam wordt onder andere aangeboden door Treasury Travel. In hun programma maakt u op een bijzondere wijze kennis met de cultuur van dit Aziatische land. U slaapt vaak bij mensen thuis, u heeft een Engelstalige gids die u de hele reis kan begeleiden, en u heeft de mogelijkheid om in Saigon een kookles te volgen, waarvoor u op de markt zelf de boodschappen hebt gedaan.

Noord Vietnam

Fietsen in het noorden is wat avontuurlijker dan in de Mekong Delta  maar niet minder mooi. Na een tocht langs bijvoorbeeld Ninh Binh en/of Hanoi combineer je je reis met een bezoek aan de beroemde Hạ Long baai .

Halong Bay Vietnam photo CC Pixabay

Verder zijn er verschillende mogelijkheden om een rondreis te combineren met een bouwsteen voor een fietstocht van een of meerdere dagen.

Ervaar Vietnam zelf, ga fietsen!

Accommodatie Hanoi

Hotel De L Opera Hanoi (1 KM), Sofitel Legend Metropole Hanoi (1 KM), Mercure Hanoi La Gare (2 KM), Pullman Hanoi (3 KM) en Novotel Suites Hanoi (9 KM)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *