Fietsen in Spanje

Spanje is een populaire vakantie bestemming, naar de zon in de zomer en wintersport in de Pyreneeën.  Maar ook voor fietsers zijn er volop mogelijkheden in Spanje.

Stedentrip per fiets

Veel steden, en met name bijvoorbeeld de populaire stedentrip bestemming Barcelona, zijn uitstekkend per fiets te verkennen. Barcelona kent een uitgebreid netwerk van fietspaden en kent weinig hoogteverschillen. Ook de locals zijn veel op de fiets te vinden, mede door het ‘witte fietsen plan’ bicing . Er is volop fietsverhuur in de stad mocht je je eigen fiets niet meehebben. Kampeer je in de buurt, dan kun je met in de regionale treinen van de FGC  je fiets meenemen. Voor liefhebbers zijn er georaniseerde tours, culinair : Tapas of voetbal : Camp Nou

Fietsen Nueva-Carteya Andalusië Spanje
Nueva-Carteya Andalusië

Mountain biken

Op zoek naar ruigere tochten, in het zuiden ligt de Sierra Nevada op de hellingen van deze bergketen zijn prachtige tochten op de mountainbike mogelijk. Zelf in de zomer kan hier nog sneeuw liggen terwijl het aan de kust meer dan 30 graden is. Wat lagere temperaturen kunnen geen kwaad bij een  klim naar de op een na hoogste top van Spanje de Pico Veleta ( 3396 m). Kijk eens bij Biking andalucia voor meerdaagse tochten maar ook tochten over de weg.

Fietstochten door Spanje

Ook voor de vakantiefietser die met bagage op pad wil heeft Spanje tal van mogelijkheden. Een klassieker is wel de Camino de Santiaga of te wel je jakobsroute. De oude pelgrims route die je uiteindelijk bij de Kathedraal in Santiago de Compostela brengt. Er zijn veel variatie mogelijk, begin je bijvoorbeeld halverwege in Burgos ben je zon 550 kilometer onderweg of begin bij de Pyreneeën en maak je een tocht van bijna 1000 kilometer.

Voordeel van een populaire route is dat er veel voorzieningen zijn te vinden, daarnaast kun je met een pelgrimpas (ook te krijgen als je devotie wat minder is) goedkoop overnachten. Er zij talrijke touroperators die fietsreizen verzorgen en begeleiden.

In Spanje wordt hard gewerkt aan de Via Verdes.

Vanuit nederland verzorgt bijvoorbeeld SNP verschillende soorten fietsvakanties in spanje

Of kijk eens bij Andalusië fietsreizen voor tochten in zuid spanje op de racefiets!

Fietsen naar Spanje

Je kunt ook op de fiets naar Spanje toe, het grootste deel van het traject leg je dan in Frankrijk of. Benjaminsen beschrijft in zijn gids hoe je van Nederland in Barcelona komt over fietsvriendelijke wegen. Een klassieker die weer in opkomst is is de Sint Jacobs route. De Nederlandse variant is beschreven in een routeboekje van Clemens Sweerman. Inmiddels wordt er in Frankrijk ook hard gewerkt aan het voltooien van de officiële route de la scandiberique (velo 3).

En ander alternatief is het volgen van de noordzee route en daarna de francette en Vélodyssée

Fietsreizen

Fietsvakantie Spanje

Ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *