Donau van Wenen naar Boedapest

De fietsroute van Passau naar Wenen van de donauradweg is de klassieke fietsroute langs de Donau en een van de meest gefietste routes van Europa. Relatief relaxed fietsen langs de Donau. Het ‘logische’ vervolg van de donauradweg gaat verder naar Boedapest. Je verlaat het veilige westen en maakt kennis met Hongarije.

Fietsen van Wenen naar Boedapest

Nu passeer je de grenzen zonder je paspoort te tonen, in het verleden deelde hier het ijzeren gordijn Europa in tweeën. Prachtige natuur, onbekende cultuur en nog veel oostblok. Ook deze route is zonder veel klimmen over het glooiende landschap langs de Donau. Bezoek Bratislava , Györ en Esztergom en eindig in Boedapest. Dit deel van het traject is een stuk rustiger en idyllischer.

Fietsroute Boedapest

Verder langs de Donau

De Donau is hier onderdeel van de Limes () , de oude grens van het Romeinse rijk. Als je nog een uitdaging zoekt kun je de route ook in Katwijk beginnen. Na Boedapest kun je nog verder tot aan de Zwarte zee of bijkomen op Legénd Estate

Fietsroute boekjes

donau-fietsgids-wenen-boedapest
Fietsgidsen Donau de zwerver en fietsvakantiewinkel

Dit deel van de route is beschreven in de bikeline gids voor de donau deel 3, welke beschikbaar is in het Duits en Engels. Deze en andere gidsen vind je bij de de zwerver en fietsvakantiewinkel

Accommodatie Boedapest

Sofitel Budapest (1 KM), Mercure Budapest City Center (1 KM), Novotel Budapest Danube (1 KM), Novotel Budapest City (2 KM), Mercure Budapest Castle Hill (2 KM), Ibis Budapest Castle Hill (2 KM), Ibis Budapest City (3 KM), Mercure Budapest Korona (3 KM), Ibis Budapest Centrum (3 KM), Novotel Budapest Centrum (3 KM) en Ibis Styles Budapest Center (3 KM)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *